03/05/2024
20.4 C
Serres

Τραχανάς με φέτα: Μια υπέροχη τροφή για τον χειμώνα και πως θα την απογειώσετε

Array

Τραχανάς: Τι πιο ωραίο από ένα απολαυστικό, ζεστό και comfort γεύμα

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τραχανά και είναι το πλέον κατεξοχήν φθινοπωρινό και χειμερινό γεύμα, το οποίο σε ζεσταίνει και σε θρέφει, ενώ παράλληλα μπορείς να το απογειώσεις και στην γεύση του.

«Τα βασικά υλικά του τραχανά είναι το γάλα, το αυγό ή το γιαούρτι και το αλεύρι. Σε μερικές περιοχές της χώρας μας χρησιμοποιούν σιτάρι ή και σιμιγδάλι»

«Γι’ αυτό, άλλωστε, μπορεί να σερβίρεται και σκέτος χωρίς τη συνοδεία ψωμιού, τυριού ή κάποιας άλλης τροφής. Τα βασικά συστατικά του είναι πολύ θρεπτικά, ενώ μία μερίδα, αντιστοιχεί σε μόλις 100 με 120 θερμίδες. Όταν, λοιπόν, δεν γίνεται κατάχρηση, ο τραχανάς αποτελεί το καλύτερο πρωινό ή βραδινό γεύμα.

Τα οφέλη του τραχανά στην υγεία του οργανισμού

Χάρη στο αυγό και το γάλα γίνεται πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες είναι βασικές για την διατροφή, ενώ οι υδατάνθρακες από το αλεύρι αποτελούν κύρια πηγή ενέργειας».

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ο τρόπος μαγειρέματος του τραχανά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και από οικογένεια σε οικογένεια. Πολλοι προσθέτουν φρέσκια τομάτα, λαχανικά ή και κρέας επιθυμώντας να δώσουν επιπλέον γεύση, αλλά και θρεπτική αξία στο αγαπημένο πιάτο τους. Κατά πόσο αυτό ισχύει;

Μιας και ο καιρός σιγά σιγά κρυώνει, ο τραχανάς αποτελεί το ιδανικό φαγητό για να μας κρατήσει ζεστούς και χορτάτους τις παγωμένες μέρες του χειμώνα που ξεκινά. Παρακάτω διαβάστε μια συνταγή για κλασική τραχανόσουπα με φέτα.

Αναλυτικά η συνταγή και η εκτέλεση για τον τραχανά

Υλικά:


  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα τραχανά
  • 1/3 της κούπας γάλα
  • 170γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον τραχανά, το νερό και λίγο αλάτι. Αφήστε το να πάρει μία βράση, χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε τον τραχανά να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας στο μεσοδιάστημα για να μην κολλήσει. Ο τραχανάς σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχει απορροφήσει αρκετό νερό και να είναι μαλακός.

Προσθέστε το γάλα και την φέτα και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Απομακρύνετε από την φωτιά, αφήστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και σερβίρετε, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί (προαιρετικά).

πηγή : i-diakopes.gr


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Agnes Keleti : Η γηραιότερη Ολυμπιονίκης και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά», λέει η 103 ετών γυμνάστρια. Η ολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που...

H αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ...

H Viktoriia Onopriienko θα προσπαθήσει να φέρει το μετάλλιο στην Ουκρανία, ενόσω ο πατέρας της βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου. Βρίσκεται στα γυμναστήρια από την...

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το έσκασε το αρνί και το ψάχναμε στο Καλλιμάρμαρο, θυμάται

Η παιδική ανάμνηση του παρουσιαστή Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μια ανάμνηση από το Πάσχα που είχε ως παιδί, όταν ένας συγγενής του προσπάθησε να σφάξει ένα αρνί,...

Γυναίκες: Οι φιλίες της ολοκλήρωσης

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνεις καινούριες φίλες. Μεταμορφώσεις. Καμιά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο της κάμπιας σε πεταλούδα. Μεταμορφωνόμαστε όμως. Στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάσχα: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη

Κατά βάση τα αυγά βάφονται κόκκινα αλλά με την πάροδο των χρόνων τα βρίσκουμε σε ποικιλία χρωμάτων. Τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία...

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει

«Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ» Η Μαρία Σολωμού μίλησε για όλα στο «Χαμογέλα και Πάλι!». Η...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Με αφορμή την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και Καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ, επαναλαμβάνει την πρότασή του για...

Συνέχισε να διαβάζεις