21/04/2024
14.3 C
Serres

Χταπόδι ξυδάτο τέλειο: Η top συνταγή για το must πιάτο των ημερών

Array

Χταπόδι ξυδάτο τέλειο: Ο πιο εύκολος ουζομεζές

Είναι ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο καιρό που τα χταπόδια είναι στην εποχή τους.

Το χταπόδι ξιδάτο είναι το must πιάτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ο καλύτερος μεζές για ένα τσιπουράκι.

Στη συνταγή που θα βρείτε θα δείτε πως δεν είναι απλά πεντανόστιμο, αλλά και αρκετά απλό στην παρασκευή.

Αρκεί να ακολουθήσετε μικρά μυστικά που διέπουν την προετοιμασία θαλασσινών και θα απολαύσετε το πιο νόστιμο πιάτο με μπόλικη λαγάνα.

procredit bank serres epimelitirio

Αν θέλετε το χταπόδι για την Καθαρά Δευτέρα, καλό είναι να το ετοιμάσετε από βραδύς προκειμένου να μαριναριστεί στο λάδι και στο ξύδι για περισσότερη ώρα.

Αν θέλετε μπορείτε στο λάδι να προσθέσετε μια κόκκινη πιπερίτσα τσίλι.

Επίσης, στην κατσαρόλα που βράζουμε το χταπόδι δεν προσθέτουμε νερό. Το θαλασσινό θα βγάλει πάρα πολλά υγρά που αρκούν μαζί με το ξύδι και το λάδι για να μαγειρευτεί.

Τέλος, ειδικά αν πρόκειται για φρέσκο και όχι κατεψυγμένο χταπόδι, δεν χρειάζεται να αλατίσουμε.


Αν, δοκιμάζοντας θεωρούμε ότι χρειάζεται, θα αλατίσουμε μετά το τέλος του βρασίματος.

Χταπόδι ξυδάτο τέλειο: Υλικά

1 χταπόδι μεγάλο (1 κιλό περίπου)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξίδι από κρασί
1 φύλλο δάφνης
4-5 μπαχάρια
1 κουταλιά ρίγανη ξερή

Χταπόδι ξυδάτο: Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ολόκληρο. Περιχύνουμε με το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και τα μπαχάρια και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά

Αφού ψηθεί το χταπόδι, το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε αμέσως, ραντίζουμε με λάδι, ελαιόλαδο και ρίγανη.


Για να το αποθηκεύσουμε και να μαριναριστεί, το βάζουμε σε γυάλινο μπολ με καπάκι και περιχύνουμε με λάδι και ξίδι (επιπλέον της παραπάνω ποσότητας) ώστε να σκεπάσουμε το χταπόδι και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Εύκολη συνταγή για λαγάνα -Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Ο Δήμος Σιντικής γεμάτος με αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Φοβήθηκαν ότι θα τους έκανε κακό ο γιος...

Ο δράστης είχε παρελθόν σε περιστατικά βίας και μάλιστα με την πρώην του σύζυγο Νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, αυτή τη φορά ανάμεσα...

Καίτη Κωνσταντίνου: Μια κυρία μου είπε «μπορείτε να σκοτώσετε τον άνδρα σας γιατί...

Η ταλαντούχα ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου που άφησε εποχή με τον ρόλο της Σωσώς στα «Εγκλήματα» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ....

Πέθανε ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο γνωστός ροκάς της Θεσσαλονίκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Πέρρος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Θεσσαλονίκη. Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του γνωστά ροκά...

Ησαΐας Ματιάμπα: Η υπερφαγία είναι ένας δαίμονας που παλεύω να τον πολεμήσω, πυροδοτήθηκε...

Από εκεί ξεκίνησαν όλα και πήρα 20 κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο τραγουδιστής O Ησαΐας Ματιάμπα μίλησε για την υπερφαγία, με την οποία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν άντεξα καμία απώλεια αλλά όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα»

«Θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμα δεν τον έχω συγχωρέσει» Ο Γιάννης Κότσιρας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Ιορδανίδη...

Παντελής Καναράκης: «Η Βίκυ Σταυροπούλου με έπεισε να κάνω γυμνισμό, μου είπε βγάλ’ το»

"Της λέω εσύ δεν το βγάζεις; Και μου είπε όχι δεν μπορώ. Και της λέω, μα, ξεβρακώθηκα εγώ" ανέφερε ο Παντελής Καναράκης. Ο Παντελής Καναράκης...

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ'' - ''Η πορεία της Ελλάδας...

Συνέχισε να διαβάζεις