29/11/2023
11.4 C
Serres

ΣΥΡΙΖΑ – Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο

ΣΥΡΙΖΑ : Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο:

Αυτή ήταν η εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου στην ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία συνεδριάζει, μέσω πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης, από τις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της και το αν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα παραμείνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έκανε τη βασική εισήγηση, ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη»

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.


Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί.

Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση.

Δεν αναμένεται σήμερα τελική απόφαση για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει τελική απόφαση εντός της ημέρας αναφορικά με την στάση της τάσης στο εξής, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν όσο δυνατόν περισσότερες απόψεις.


Αποχωρεί η Νεολαία της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί.

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διαδοχικά ανοίγματα προς τα μέλη της τάσης, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα.

Όπως είπε, «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα– ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.


Κερασάκι στην τούρτα

Εκτός από τις αιτιάσεις περί «αποστατών», το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της τάσης βάρυνε απότομα η χθεσινή ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της συναδέλφου του και μέλους των «6 συν 6», Σίας Αναγνωστοπούλου.

Αφορμή τα σχόλια της κ. Αναγνωστοπούλου για μια συνέντευξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον τελευταίο να επισημαίνει στα κοινωνικά δίκτυα πως «Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. (φωτο 3-4-5). 2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη.

Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Μπροστά στην έκταση που έλαβε το ζήτημα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στη Σία Αναγνωστοπούλου.

Ακολούθως, ο κ. Πολάκης φέρεται να τηλεφώνησε με τη σειρά του στη Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γνωστό.

Το παρασκήνιο

Το γεγονός, ωστόσο, ότι το «θερμό επεισόδιο» έλαβε χώρα ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου προκάλεσε έντονη αναταραχή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και δυσφορία σε αρκετούς από τους συμμετέχοντες στη σημερινή διαδικασία.

Πολύ περισσότερο, όταν στις τάξεις των «νεοπροεδρικών» υπήρχε αναμονή όλη μέρα χθες για τις εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε περίπτωση που η τάση αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς «δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει μια ολόκληρη γενιά», όπως παρατηρούσαν.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης επέλεξε την σημερινή ημέρα, για να επιτεθεί στη Σία Αναγνωστοπούλου δεν περνά απαρατήρητο από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με δεδομένο ότι οι επίμαχες δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος είχαν γίνει πολλές ημέρες πριν, χωρίς να εγείρουν μέχρι χθες το απόγευμα την αντίδραση του Βουλευτή Χανίων.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκτιμούν ότι η ανάρτηση του κ. Πολάκη προστίθεται στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της εξόδου για την τάση «6 συν 6», ωθώντας τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζουν τη σφοδρή αντιπαράθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία και τελικά επέλεξαν την έξοδο, από την παραμονή τους στην Κουμουνδούρου.

Με αυτά τα δεδομένα, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» φέρονται στον προθάλαμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,

αν λάβει κανείς υπόψη την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Πολλά εκ των οποίων δεν αποκλείεται να είχαν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, αν δεν ανέμεναν την σημερινή διαδικασία, για να δρομολογηθεί η «συντεταγμένη» στάση τους απέναντι στην Κουμουνδούρου.

Πάει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για αρχηγός όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σε περίπτερα και μίνι μάρκετ πωλούνται ελεύθερα ακόμη και σε ανήλικους στικ κάνναβης

Προβληματισμός στις αρμόδιες Αρχές καθώς  στα προϊόντα αυτά μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί  και ακατέργαστη κάνναβη - Τι δήλωσε ιδιοκτήτης περιπτέρου στο protothema.gr  «Φίλε πάρε αυτό και...

«Φρένο» στο κάπνισμα – Στα 12 εupώ το πακέτο

Στόχος να αποτραπεί η έναρξη του καπνίσματος ιδίως από τους νέους και να παρέχεται στους καπνιστές καλύτερη υποστήριξη στην προσπάθειά τους να το κόψουν. Βαθιά...

Οι συσκευασίες έχουν μέσα το μισό προϊόν! Το ρεπορτάζ – σоκ του Ευαγγελάτου...

Η συσκευασία μπορεί να έχει ακόμη και το μισό προϊόν, όπως έδειξε σε ρεπορτάζ της η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Ο...

Αυτά είναι τα 5 φυτά που ρiχνουν την υγρασία στο σπίτι κατακόρυφα

Αυτά τα φυτά εκτός από τη διακόσμηση του χώρου σας μπορούν να συμβάλλουν και στη μείωση της υγρασίας καθώς έχουν την ιδιότητα να την απορροφούν την υγρασία στο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άννα Μάσχα: Υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον επί 23 χρόνια σύντροφό της – Η on air ανακοίνωση

Καλεσμένη στο Καλύτερα δε γίνεται με τη Ναταλία Γερμανού βρέθηκε η Άννα Μάσχα. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της σειρά του Alpha Το Προξενιό της Ιουλίας, ενώ...

27 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Σήμερα στις 27 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Κάθε χρόνο στις 27 Νοεμβρίου κάθε έτους γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση,...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με την Τουρκία!

«Στόχος είναι να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός και να οικοδομηθεί αυτό που λείπει από τις διμερείς μας σχέσεις: η εμπιστοσύνη», τονίζει για τις ελληνοτουρκικές...

Συνέχισε να διαβάζεις