03/05/2024
17.1 C
Serres

Φανταστική συνταγή: Μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

Array

Απίθανο μιφλέιγ σοκολάτα βανίλια για να τους ξετρελάνετε όλους! Δοκιμάστε το!

Ψάχνετε μια ιδέα για τους γλυκάνετε όλους αυτό το σαββατοκύριακο;

Αυτό το τρομερό μιλφέιγ είναι η λύση σας!

Δένει άψογα την αγαπημένη σοκολάτα με τη κρέμα, σε έναν τέλειο τραγανό συνδυασμό.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά


1 φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα
λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα


4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. γάλα



150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 πρέζες αλάτι
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια


500 γραμ. γάλα
4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη


35 γραμ. κορν φλάουρ
35 γραμ. αλεύρι
1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια



Για το μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια


Στρώνουμε πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα.


Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.


Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.


Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα.


Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.


Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια.


Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ.


Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα.
Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα κι επαναλαμβάνουμε.
Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.


Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα


Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.


Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.


Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.


Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών.


Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως.
Αφήνουμε να κρυώσει.


Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή.
Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της.


Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα.
Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια


Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.


Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της.
Την προσθέτουμε στο γάλα.


Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.


Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.


Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει.
Μόλις δέσει αποσύρουμε.


Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα.
Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει

καλά.
Παγώνουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

Εύκολη ζύμη για κρέπες, έτοιμη σε 10’

Πηγή:argiro

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Agnes Keleti : Η γηραιότερη Ολυμπιονίκης και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά», λέει η 103 ετών γυμνάστρια. Η ολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που...

H αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ...

H Viktoriia Onopriienko θα προσπαθήσει να φέρει το μετάλλιο στην Ουκρανία, ενόσω ο πατέρας της βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου. Βρίσκεται στα γυμναστήρια από την...

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το έσκασε το αρνί και το ψάχναμε στο Καλλιμάρμαρο, θυμάται

Η παιδική ανάμνηση του παρουσιαστή Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μια ανάμνηση από το Πάσχα που είχε ως παιδί, όταν ένας συγγενής του προσπάθησε να σφάξει ένα αρνί,...

Γυναίκες: Οι φιλίες της ολοκλήρωσης

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνεις καινούριες φίλες. Μεταμορφώσεις. Καμιά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο της κάμπιας σε πεταλούδα. Μεταμορφωνόμαστε όμως. Στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, με έπνιγε»

«Βίωσα το πένθος με κύματα. Τον πρώτο καιρό το βούλωνα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια» Την Αίθρα Λυκουρέζου φιλοξένησε η Αθηναϊδα...

Εργατικό Κέντρο Σερρών – ΑΔΕΔΥ Σερρών: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας

Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας.  Δεν «διεκδικούμε» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η...

Diddy: Προσπαθεί να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές εις βάρος του

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους νόμους δεν υπήρχαν κατά τη στιγμή του περιστατικού σεξουαλικής επίθεσης για την οποία κατηγορείται Ο Diddy θέλει να απορρίψει...

Συνέχισε να διαβάζεις