Σοκολάτα και πορτοκάλι, ο συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ σε ένα απολαυστικό γλυκό
Ο αγαπημένος μάγος της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος προτείνει μια πανεύκολη συνταγή για όλους!
Ο τέλειος συνδυασμός σοκολάτας και πορτοκαλιού κάνουν αυτό το γλυκό ξεχωριστό.
Υλικά
Μερίδες: 12
180 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
400 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο
120 γρ. βούτυρο
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
50 γρ. λικέρ από πορτοκάλι
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά.
Βήμα 2
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Ο πιο νόστιμος Κορμός σοκολάτας με 4 μόνο υλικά, έτοιμος σε λίγα λεπτά