21/05/2024
17.6 C
Serres

Sold out η φετινή επετειακή 30η Agrotica

Array

Με τη συμμετοχή 1.800 εκθετών από 49 χώρες έναντι 1.677 το 2022, ανοίγει αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η 30η Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης να γίνονται στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σύμφωνα με τους διοργανωτές αποδεικνύει ότι η Agrotica που μετρά αισίως 30 χρόνια ζωής, από το μακρινό 1985, αποτελεί μία από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του αγροτικού κλάδου στην Ευρώπη.

30η Agrotica – Η μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών

Sold out η φετινή επετειακή 30η Agrotica

Η φετινή επετειακή έκθεση με απόλυτη κάλυψη όλων των διαθέσιμων στεγασμένων και υπαίθριων χωρών του Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, μια εκθεσιακή διοργάνωση αντάξια των μεγαλύτερων ανάλογων εκθέσεων του πρόσφατου παρελθόντος τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Να σημειωθεί ότι στη φετινή έκθεση θα συμμετέχουν 500 Full Hosted Buyers και εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές αποστολές από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, ενώ υπάρχουν και 37 μεμονωμένοι από 16 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αρμενία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τυνησία, Ιορδανία, Λίβανο κ.α.).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσος Τζήκας στην συνέντευξη τύπου σημείωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των τελευταίων ετών που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τόσο τη σημασία της έκθεσης για τον αγροτικό κλάδο όσο και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εκθέτες στον φορέα.

Γάτσιος Τουρτούρας

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε ότι στη φετινή Agrotica θα παρουσιαστεί η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και όλες τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.


Ιδιαίτερα σημαντικό θα είναι το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica που διοργανώνεται στις 3-4 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, όπου θα τεθούν όλες οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, ενώ ξεχωρίζει η ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι εκπρόσωποι του φορέα στο ζήτημα της στάθμευσης και της όσο το δυνατόν μικρότερης επιβάρυνσης του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με την τροχαία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ένα σχέδιο για τη λειτουργία 4 χώρων δωρεάν στάθμευσης με 1500 θέσεις και τη μεταφορά από και προς την ΔΕΘ των επισκεπτών με μικρά και μεσαία λεωφορεία.

Πάνου Θεμιστοκλέους

Παρούσα στα περίπτερά της φετινής επετειακής 30η Agrotica είναι η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το σύνολο των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων.

Τις «πύλες» της Έκθεσης αναμένεται να περάσουν πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ενώ πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών θα την επισκεφθούν από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Πολυποίκιλο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής AGROTICA.

Λεονταρίδης Κόλλια

Μεγάλης βαρύτητας είναι το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που διοργανώνεται στις 3-4 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου. 

Η ΔΕΘ-HELEXPO συνδιοργανώνει επίσης στις 3 Φεβρουαρίου (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) μαζί με το Alegre Growshop ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης, ενώ μαζί με το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί την 1η Φεβρουαρίου (περίπτερο 11, stand 1) εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική στη Γεωργία 2.0.

Τέλος να σημειώσουμε πως η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου και το ωράριο λειτουργίας θα είναι: Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-20:00.

Στο οδικό δίκτυο των Σερρών 200.000,00 € για έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων

Εγκατάσταση 3 Περιβαλλοντικών σταθμών στη Π.Ε Σερρών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τα αιτήματα των φοιτητών

Ένα νέο ασθενοφόρο στις Σέρρες – Περιμένουμε την αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ για …περισσότερα!

Εγκατάσταση 3 Περιβαλλοντικών σταθμών στη Π.Ε Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Το σκυλάκι στην μέση είναι τυφλό και τα δύο μικρότερα αδελφάκια είναι αχώριστοι οδηγοί του!

Για τους ανθρώπους που πλήττονται από τύφλωση, ένας σκύλος-οδηγός μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή στήριξης. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλοί στο να κάνουν...

Tα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού

Δείτε μια λίστα με 25 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία ζουν στα βάθη των θαλασσών. Δρακόψαρο Κροσσωτός καρχαρίας Καλαμάρι βαμπίρ Μεγάλη...

Ευχάριστα τα νέα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα: Κατάφερε να γράψει, άρχισε...

Πολύ καλύτερη φαίνεται να είναι η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος αφού υπέστη εγκεφαλικό, πλέον βρίσκεται νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Σταρόβας βελτιώνεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Eκκλησία στη Γερμανία έκανε δύο λειτουργίες με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ για να προσελκύσει νεαρούς πιστούς

Ακούστηκαν τα πιο γνωστά τραγούδια της Σε προτεσταντική εκκλησία στη Γερμανία τελέστηκαν δύο λειτουργίες με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ με στόχο να προσελκυστούν νεαροί πιστοί...

«Το παιδί μου παραλίγο να πεθάνει από εγκεφαλικό οίδημα, αλλά ο Άγιος Εφραίμ του έσωσε τη ζωή»

Ο Άγιος Εφραίμ θεράπευσε ένα ετοιμοθάνατο παιδί, όπως αναφέρει στη συγκλονιστική μαρτυρία της η μητέρα του, η οποία κάνει λόγο για θαύμα. «Θέλω κι εγώ με τη...

Mente Fuerte: Η Δέσποινα Βανδή μου φαινόταν πολύ ξινή στην αρχή

Της το έχω πει, ανέφερε ο τράπερ Ο Mente Fuerte έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες που τον συνάντησαν και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη Δέσποινα Βανδή,...

Συνέχισε να διαβάζεις