05/05/2024
13.2 C
Serres

Σπαγκετάδα με γαρίδες σαγανάκι

Array

Μια πραγματικά υπέροχη Σπαγκετάδα

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄ / Μαγείρεμα: 30΄Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 16 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος (προαιρετικά)
  • 40 ml ούζο
  • 5-6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία



Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 40 ml από το λάδι.

Ρίχνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, πιέζοντάς τα με μια κουτάλα για να βγάλουν το ζουμί τους.

Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Βάζουμε στο τηγάνι με το αρωματικό λάδι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον γλυκάνισο για 3-4 λεπτά.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.

Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ενώνουμε όσο είναι ζεστά με τη σάλτσα.



Σερβίρουμε τα μακαρόνια και, αν θέλουμε, για πιο πληθωρικό αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Διαβάστε επίσης για τις Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι µε σάλτσα λαχανικών:


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν φυλακές

Εντελώς διαφορετική η έννοια του σωφρονισμού στην Αρχαία Ελλάδα σε σχέση με σήμερα Οι πρόγονοι μας δεν φυλάκιζαν τους εγκληματίες. Είτε τους έβαζαν πρόστιμο, είτε...

Γιάννης Βογιατζής: Λάτρεψα τη μάνα μου, ο πατέρας μου της έλεγε «αν δεν...

Είμαι πεντάρφανος και είμαι μόνος μου, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, αλλά και την αδυναμία που είχε...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο στο οποίο φοίτησε και το… κατεδάφισε για να...

«Πάντα με έδερναν» Μια κίνηση που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό έκανε ο Τούρκος ηθοποιός Τσαγκλάρ Ερτουγκρούλ, ο οποίος όχι μόνο αγόρασε το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά του

Η τραγουδίστρια διέψευσε ότι είχε συνεννοηθεί με τον μάνατζερ να της κατεβάσει το ρούχο στην τηλεόραση Η Κατερίνα Λιόλιου απάντησε δημόσια στον Hλία Ψινάκη για όσα είπε ο μάνατζερ...

Ιωσήφ Αναστασάκης: Ο ξεχασμένος Έλληνας ήρωας που έχασε τη ζωή του για την πατρίδα την ώρα του καθήκοντος

Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν 35 ετών όταν έφυγε από τη ζωή, τρεις μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του...

Λαμπρόψωμο

Φτιάχνουμε παραδοσιακό ψωμί για το δείπνο της Ανάστασης. Βάζουμε μπόλικα μπαχαρικά για να μοσχομυρίζει και το απολαμβάνουμε αφράτο και πεντανόστιμο. Συνολικός Χρόνος: 1:30' Υλικά 25 γρ. φρέσκια...

Συνέχισε να διαβάζεις