06/05/2024
19.1 C
Serres

Σπιτικό παγωτό φιστίκι από τον Άκη

Array

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο, παγωτό καφέ και παγωτό amaretto!

  • ​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα την πάστα φιστίκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και λιωμένη κουβερτούρα, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 10 κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. φιστίκια, σε πάστα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος, του Οσίου Σεραφείμ ασκήσαντος εν...

Χώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήμερα Πάσχα – Η ανακοίνωση της Πάουλας Μπαντόσα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα δεν είναι πια ζευγάρι, με την Ισπανίδα τενίστρια να γνωστοποιεί τον χωρισμό τους μέσω instagram. Tίτλοι τέλους μπήκαν...

Μενίδι: Άνδρας δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ γλεντούσε την Κυριακή του Πάσχα

Απίστευτο περιστατικό στο Μενίδι την Κυριακή του Πάσχα (05/05/2024) όταν ένας άνδρας δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ γλεντούσε στην αυλή του σπιτιού ενός...

Κατερίνα Στανίση: «Δεν είναι ικανός κανένας να με στείλει σπίτι μου»

Η Κατερίνα Στανίση μίλησε για τις συνεργασίες που θυμάται και τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν στη ζωή της. Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10», η...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Σερραίος μαθητής Σερέτης Νικόλαος

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών με μεγάλη χαρά καί συγκίνηση συγχαίρει τον μαθητή της Γ' Γυμνασίου Σερέτη Νικόλαο που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας καθώς συμμετείχε ως...

Διχάζει το διαδίκτυο ο Γιώργος Γιαννόπουλος: «Χώρισα την 22χρονη κοπέλα μου επειδή είμαι πoλυγαμικός»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος τα τελευταία χρόνια εισβάλλει στα σπίτια μας ως Χαμπέας, μέσα από τη σειρά «Το σόι σου». Ειλικρινής, αυθόρμητος, αφοπλιστικός, χειμαρρώδης, με...

Νεαρή κοπέλα τραγουδάει σαν άγγελος και ο πιανίστας δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του

Η νεαρή κοπέλα τραγουδάει σαν άγγελος και ο πιανίστας δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του (vid) Η αγγελική φωνή νεαρής κοπέλας σ’ ένα ομολογουμένως...

Συνέχισε να διαβάζεις