05/12/2023
13.8 C
Serres

Στέφανος Κασσελάκης για παλιά άρθρα του: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε

Τι έγραφε στα άρθρα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι δεν θυμάται τα άρθρα που έγραφε όταν ήταν 24 ετών, έπειτα από τα σχόλια που προκάλεσαν αυτά τώρα, που ήρθαν ξανά στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για άρθρα που έγραφε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», της Νέας Υόρκης, τα οποία εντόπισε και παρουσίασε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 ετών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να απαντήσει για το θέμα.


«Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε», ανέφερε σε άλλο σημείο της απάντησής του.

Στέφανος Κασσελάκης: Τα άρθρα για τους μισθούς και τις απολύσεις

Στα συγκεκριμένα άρθρα, που παρουσίασε η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόταν μεταξύ άλλων στους μισθούς και τις απολύσεις.

«Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι μικρότεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας, κάτι το οποίο όμως μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα καλό, αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε έτσι την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό ή των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα», έγραφε στις 7 Ιουλίου 2007.


Στο ίδιο άρθρο, τασσόταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υποστήριζε τη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.

«Κατά τη γνώμη µου είναι οξύμωρο και υποκριτικό ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να θεωρείται το προοδευτικό κόμμα του λαού, ενώ είναι αντίθετο στις εκπαιδευτικές αλλαγές της ΝΔ που θα άνοιγαν πόρτες τόσο σε φοιτητές όλων των κοινωνικοοικονοµικών στρωμάτων όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις», έγραφε.

Λίγα χρόνια αργότερα, υπογράφοντας ως «Αριστοτέλης Οικονόμου» αναφερόταν στις απολύσεις από το δημόσιο.

«Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας», έγραφε στις 18 Φεβρουαρίου 2012.


«Πολλοί επίσης σχολίασαν τη μείωση στον ελάχιστο μισθό.

Πρόκειται για άλλο ένα ευαίσθητο θέμα με ανθρώπινες πτυχές, καθώς σίγουρα πολύς κόσμος εξαρτάται από έναν τέτοιο μισθό.

Και όμως, αυτό το επίπονο μέτρο πρέπει να θεωρηθεί θετικό επειδή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη και συγχρόνως διατηρεί μικρές εταιρείες εν ζωή», ανέφερε ακόμη.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, αναφερόταν στον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του πριν από τις εκλογές. «Αν αυτή η κυβέρνηση τελικά υπάρξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και άλλου αριστερού κόμματος, φαντάζομαι ότι οι αγορές θα αντιδράσουν αρκετά αρνητικά στην εξέλιξη (παρά τα περί παραμονής στο ευρώ χωρίς λιτότητα που διαφημίζει η ηγεσία του κόμματος).

Είναι όντως πρωτοφανές το ότι 1 ή 2% των Ελλήνων ψηφοφόρων μπορεί να επηρεάσει τόσο καθοριστικά τις διεθνείς αγορές».

«Οι εκλογές στην Ελλάδα κατέληξαν τελικά στη δημιουργία μιας κεντρώας κυβέρνησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάψει πλέον να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των διεθνών εφημερίδων και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες θα αισθάνονται σαν να συνομιλούν με μια ελληνική κυβέρνηση από τις παλαιότερες, φυσιολογικές εποχές», έγραφε στις 23 Ιουνίου 2012.

Τι απαντά ο Κασσελάκης για τα άρθρα του

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε για τα συγκεκριμένα άρθρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM.

«Κατ’αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών.

Ήμουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά.

Ήμουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου.

Ήταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του.

Ήμουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γίνονταν στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Ήμουν στην τράπεζα και όλοι μιλούσαν για το πόσο ξερχαβαλωμένο πράγμα είναι η Ελλάδα. PSI εδώ, εκεί κτλ.

Γι’ αυτά τα οποία λέτε, ίσως να είχα επηρεαστεί από την ιδέα ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμάς ένα πράγμα που μας έδιωξε από την χώρα.

Και όπως η οικογένεια μου έφυγε, εγώ έφυγα από την Ελλάδα στις ρίζες της κρίσης, πάρα πολλοί Ελληνες έφυγαν κατά την διάρκεια της κρίσης.

Άρα, δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε.

Πείτε ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα, αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στη δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι μεγάλωσε, άλλαξε, έγινε επιχειρηματίας.

«Άλλαξε ο εαυτός μου και παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της διακυβέρνησης που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας.

Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι;

Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό», επεσήμανε.

«Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Ελληνα πολίτη;

Eίμαστε σοβαροί πλέον;», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου

Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: Τίποτα κρυφό για το δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Πηγή:lifo

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Χάκερς επιτίθενται σε πελάτες της booking.com- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο χάκερ το booking.com και οι πελάτες της πλατφόρμας - Θύματα και στην Ελλάδα Οι χάκερς αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com...

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από το «Πολικό Εξπρές»

Πίσω από το θαυμαστό κόσμο του Άγιου Βασίλη υποβόσκει μια σκοτεινή πραγματικότητα Η ταινία «Το πολικό εξπρές», που κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Παραδόθηκε η νέα Ψυχιατρική Κλινική!

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τις Σέρρες, καθώς παραδόθηκε η νέα Ψυχιατρική Κλινική, παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, αναφέρει με...

Δημήτρης Σαμόλης: Ήμουν καταπιεσμένο παιδάκι, δεν πήρα την αγάπη που έπρεπε

«Το παιδί θέλει αποδοχή, αγάπη και αυτά δεν τα πήρα στον βαθμό για να είμαι ένα υγιές παιδί, οπότε έχω τραύματα» ανέφερε ο ηθοποιός Ο Δημήτρης...

Νικολέτα Βλαβιανού: Μου έδιναν αρκετά εκατομμύρια για μία γυμνή φωτογράφιση

«Δεν ήταν ηθικοπλαστικό το θέμα, αλλά εμένα δεν με εξέφραζε κάτι τέτοιο για να το κάνω» δήλωσε Η Νικολέτα Βλαβιανού, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε...

Συνέχισε να διαβάζεις