03/05/2024
14.3 C
Serres

Στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον

Array

Αλμυρό στρούντελ με έτοιμα φύλλα γεμιστό: το κατσικίσιο τυρί και τα κομμάτια τηγανισμένου μπέικον δίνουν πλούσια γεύση και οι χουρμάδες συμπληρώνουν ιδανικά με τη γλύκα τους.

Συνολικός Χρόνος: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 12

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

2 φύλλα λαδόκολλας
3 φύλλα κρούστας
3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων + λίγο ακόμη για το άλειμμα του σκεύους και το στρούντελ
4 κ.σ. σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο (προαιρετικά)
180 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα τύπου σεβρ ή μανούρι, περασμένα από τον τρίφτη ή κομματιασμένα με πιρούνι
8 μεγάλοι ξεροί χουρμάδες, κομμένοι στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
4 φέτες τηγανισμένο, τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C

Τοποθετείτε τα δύο φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας ή σε μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, με τη μακριά πλευρά τους μπροστά σας.


Πάνω στις λαδόκολλες, απλώνετε το ένα φύλλο κρούστας, με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή με τη μακριά πλευρά προς εσάς), το αλείφετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, απλώνοντας και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, ενώ φροντίζετε να αφήσετε κατά μέρος λίγο σουσάμι για το τέλος.

Στο τελευταίο φύλλο που στρώσατε, απλώνετε το κομματιασμένο τυρί, τους χουρμάδες, το μπέικον, το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ακόμη σουσάμι.

Φροντίζετε η γέμιση να αφήνει 5 εκατοστά περιθώριο από κάθε πλευρά του φύλλου.


Τυλίγετε προσεκτικά το στρούντελ, με τη βοήθεια της λαδόκολλας: ανασηκώνετε τα φύλλα κρούστας από τη μακριά πλευρά και σκεπάζετε τη γέμιση.

Φέρνετε προς τα μέσα τις κοντές πλευρές των φύλλων και αρχίζετε να τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, σπρώχνοντας απαλά με τις λαδόκολλες.

Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και μεταφέρετε εκεί το τυλιγμένο στρούντελ (πετάτε τις λαδόκολλες) με την ένωση των φύλλων προς τα κάτω.

Αλείφετε και το στρούντελ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Το ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το φύλλο.

Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα εποχής.

Μυστικά

Το στρούντελ αυτό είναι μια ωραία πρόταση για μπουφέ και κοκτέιλ, ενώ αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρώτο πιάτο, σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα

Ψήφισμα για τα Μνημεία των Σερρών από το Σωματείο Σερραίων Πολιτεία

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή το βιβλίο του «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», μίλησε για τον αυτισμό και το bullying που δεχόταν...

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» δημόσια τον Ηλία Ψινάκη: Επιφυλάσσομαι για τη συμπεριφορά του

Η τραγουδίστρια διέψευσε ότι είχε συνεννοηθεί με τον μάνατζερ να της κατεβάσει το ρούχο στην τηλεόραση Η Κατερίνα Λιόλιου απάντησε δημόσια στον Hλία Ψινάκη για όσα είπε ο μάνατζερ...

Λευτέρης Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Την πρόθεσή του να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα υπογραμμίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης...

Συνέχισε να διαβάζεις