18/04/2024
17.1 C
Serres

Στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον

Array

Αλμυρό στρούντελ με έτοιμα φύλλα γεμιστό: το κατσικίσιο τυρί και τα κομμάτια τηγανισμένου μπέικον δίνουν πλούσια γεύση και οι χουρμάδες συμπληρώνουν ιδανικά με τη γλύκα τους.

Συνολικός Χρόνος: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 12

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

2 φύλλα λαδόκολλας
3 φύλλα κρούστας
3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων + λίγο ακόμη για το άλειμμα του σκεύους και το στρούντελ
4 κ.σ. σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο (προαιρετικά)
180 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα τύπου σεβρ ή μανούρι, περασμένα από τον τρίφτη ή κομματιασμένα με πιρούνι
8 μεγάλοι ξεροί χουρμάδες, κομμένοι στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
4 φέτες τηγανισμένο, τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C

Τοποθετείτε τα δύο φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας ή σε μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, με τη μακριά πλευρά τους μπροστά σας.


Πάνω στις λαδόκολλες, απλώνετε το ένα φύλλο κρούστας, με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή με τη μακριά πλευρά προς εσάς), το αλείφετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, απλώνοντας και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, ενώ φροντίζετε να αφήσετε κατά μέρος λίγο σουσάμι για το τέλος.

Στο τελευταίο φύλλο που στρώσατε, απλώνετε το κομματιασμένο τυρί, τους χουρμάδες, το μπέικον, το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ακόμη σουσάμι.

Φροντίζετε η γέμιση να αφήνει 5 εκατοστά περιθώριο από κάθε πλευρά του φύλλου.


Τυλίγετε προσεκτικά το στρούντελ, με τη βοήθεια της λαδόκολλας: ανασηκώνετε τα φύλλα κρούστας από τη μακριά πλευρά και σκεπάζετε τη γέμιση.

Φέρνετε προς τα μέσα τις κοντές πλευρές των φύλλων και αρχίζετε να τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, σπρώχνοντας απαλά με τις λαδόκολλες.

Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και μεταφέρετε εκεί το τυλιγμένο στρούντελ (πετάτε τις λαδόκολλες) με την ένωση των φύλλων προς τα κάτω.

Αλείφετε και το στρούντελ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Το ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το φύλλο.

Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα εποχής.

Μυστικά

Το στρούντελ αυτό είναι μια ωραία πρόταση για μπουφέ και κοκτέιλ, ενώ αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρώτο πιάτο, σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα

Ψήφισμα για τα Μνημεία των Σερρών από το Σωματείο Σερραίων Πολιτεία

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μιχάλης Ιατρόπουλος: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι πιο άνδρες από τους άνδρες

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν αλλά και στην προσωπική του ζωή και τους 4 γάμους αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος. Καλεσμένος στην...

Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως η μικρή Λυδία άλλαξε επίθετο

Το επώνυμο της μητέρα της έχει η κόρη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς, εδώ και λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος...

Τόνια Σωτηροπούλου: «Μπορώ να υιοθετήσω 35 κουνέλια και να μην κάνω ποτέ παιδιά,...

Η Τόνια Σωτηροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Κυψέλη», όπου και μίλησε για το ρόλο των social media και τα μηνύματα που δέχτηκε για τον γάμο της. Λίγους...

Ο πιο μάγκας εργοδότης: Έδωσε όλο το ποσό από το τραπέζι στη σερβιτόρα...

Αλαζονική παρέα όλο το βράδυ μείωνε τη σερβιτόρα. Ο ιδιοκτήτης τους είπε, «πάρτε πίσω τα λεφτά αρκεί να μην ξαναπατήσετε εδώ», αλλά το μετάνιωσε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”: Τη Δευτέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μαγκριώτη

Η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ'' - ''Η πορεία της Ελλάδας...

Καιρός: Σαββατοκύριακο με 30άρια και νέα άνοδος από Δευτέρα – Δείτε πού θα «χτυπήσει» η αφρικανική σκόνη

Για «ανωμαλία» της θερμοκρασίας μιλούν οι μετεωρολόγοι - Τα προγνωστικά στοιχεία για τα επόμενα 24ωρα Ζεστός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τη...

Πέτρος Πολυχρονίδης: Δεν σπούδασα στην επαρχία, δεν έμαθα να πλένω ούτε το εσώρουχό μου, με ανέλαβε η σύζυγός μου

Και η πρώην σύζυγός μου αλλά και η τωρινή με έχουν βοηθήσει απίστευτα στην έμφυτη ανικανότητά μου με τη νοικοκυροσύνη, πρόσθεσε O Πέτρος Πολυχρονίδης μίλησε...

Συνέχισε να διαβάζεις