04/05/2024
13.2 C
Serres

Στρούντελ μήλου με κρέμα σιμιγδάλι από τον Άκη

Array

Μια υπέροχη γλυκιά πίτα με κομμάτια μήλου και αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού που θυμίζει μπουγάτσα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να βράσει και να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα μήλα, τους κρόκους, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη. Απλώνουμε το 2ο φύλλο και φροντίζουμε να ακουμπάει στο πρώτο φύλλο στη τη μεγάλη πλευρά. Πατάμε με τα χέρια μας για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 φύλλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.
  • Τυλίγουμε μέχρι να έχουμε ένα μεγάλο ρολό. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα, σαντιγί και φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

Για την κρέμα σιμιγδάλι

  • 500 γρ. γάλα
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 350 γρ. φύλλο χωριάτικο Χρυσή Ζύμη
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 μήλο κόκκινο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
  • σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί...

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών...

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιατί απαγορεύει η θρησκεία των Εβραίων και των μουσουλμάνων να τρώνε χοιρινό κρέας;

Το ότι οι Εβραίοι πρέπει να απέχουν πλήρως από την κατανάλωση χοιρινού αναφέρεται στο… Λευιτικό και στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης. Η απαγόρευση είναι παλαιότερη...

Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει – Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο

Το μαγιάτικο στεφάνι συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης. Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα για την Πρωτομαγιά. Το μαγιάτικο στεφάνι είναι...

Πέντε παράδοξα «κόκκινα σημαιάκια» που δείχνουν πως ένας γάμος δεν θα κρατήσει

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως οι σχέσεις είναι εύκολες. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με την πανδημία και τις οικονομικές δυσκολίες να αυξάνονται, φαίνεται πως τα...

Συνέχισε να διαβάζεις