25/05/2024
14.3 C
Serres

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή

Array

Έχοντας υπόψη:

α) τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (Α’ 87), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του ν.4555/2018, 

β) τις διατάξεις των άρθρων 8 & 9 του Ν.5056/2023 (ΦΕΚ 163/6-10-2023) 

γ) την υπ’ αριθμ. 02/2024 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και

δ) την υπ’αριθμ. 20/24 απόφαση Δημάρχου Σερρών, 

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

σας καλούμε να συμμετέχετε την Τρίτη 12  του μηνός Μαρτίου 2024 και ώρα  09:05 π.μ.  στην 12η Τακτική διά ζώσης Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Νομική Υπηρεσία

ΘΕΜΑ 1ο:   Λήψη απόφασης για παραίτηση από το με αριθμό κατάθεσης Ε1435/2023 δικόγραφο του ενδίκου μέσου της αίτησης ακυρώσεως που ασκήθηκε εκ μέρους του Δήμου Σερρών, καθώς και για αποδοχή της με αυτής προσβαλλόμενης πράξης, ήτοι της με αριθμό 15/2023 Απόφασης, ληφθείσας κατά την 3η /23-03-2023 Συνεδρίαση (θέμα 4Ο) της κατά το άρθρο 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) 2ης  Ειδικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με τα άρθρα 29 και 30 του Π.Δ. 18/1989.


Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 2ο:Λήψη απόφασης για την έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΔΟΥ ΕΜ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ».

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 3ο:Λήψη απόφασης σχετικά με  πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής ταμειακού υπολοίπου του καταργούμενου Νομικού Προσώπου ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών.


ΘΕΜΑ 4ο:Λήψη απόφασης για την έγκριση  πρακτικών 1, 2 & 3 της επιτροπής διαγωνισμού για τη διενέργεια του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του δήμου στη σύμβαση με τίτλο: Ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χωρών (Οδοφωτισμός) στον Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 240.000,00€ χωρίς ΦΠΑ και 297.600,00€ με ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 5ο:Λήψη αποφάσεων για την διαγραφή οφειλετών από τους χρηματικούς βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου, δημοτών μας, πράξεων βεβαίωσης δημοτικών φόρων, τελών δικαιωμάτων, εισφορών, προστίμων κ.λ.π. από τους εμφανιζόμενους ως οφειλέτες, λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς το πρόσωπό τους.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 7.000,00€ με ΦΠΑ, για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του προσωπικού του Δήμου Σερρών στο έργο Breaking Isolation του προγράμματος URBACT IV.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 18.815,00€ με ΦΠΑ, για τα έξοδα εξωτερικών συνεργατών  του Δήμου Σερρών στο έργο Breaking Isolation του προγράμματος URBACT IV.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 2.700,45€ με ΦΠΑ, για την «Ανανέωση άδειας χρήσης του λογισμικού spam titan cluster για την προστασία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Δήμου Σερρών » .

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 151,20€ με ΦΠΑ, για την πληρωμή των τελών χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ασυρμάτων δημοτικής αστυνομίας και πολιτικής προστασίας . 

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 104,86€ με ΦΠΑ, για  επιστροφή του ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων στον κ. Z. Α. 

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη αποφάσεων για τη χωροθέτηση ζώνης για την έκδοση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων: 

                  α) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «THE D BROTHERS E.E.», επί του πεζοδρόμου της οδού Εμμανουήλ Ανδρόνικου 34.

                  β) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «ΣΥΚΑΣ Δ.-ΧΟΥΡΟΥΖΙΔΗ Ι. Ο.Ε.», με την επωνυμία «STREET CAMEO» επί της οδού Κων.Καραμανλή 41.

                  γ) στον ιδιοκτήτη καταστήματος κ. Γ. Π. επί την οδού Γ. Παπανδρέου 16.

                   δ) στον ιδιοκτήτη καταστήματος κ. Χ. Ν. επί την οδού Π. Τσαλδάρη 22.

                 ε) στον ιδιοκτήτη καταστήματος κ. Β. Ζ. επί την οδού Εθνικής Αντίστασης 12.

Διεύθυνση Καθαριότητας

ΘΕΜΑ 12ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση μετακίνησης του  με  αρ. κυκλοφορίας   ΚΗΗ-8516    απορριμματοφόρου,  εκτός Νομού την 5η  Μαρτίου 2024 με προορισμό τη Δράμα.

Ο Πρόεδρος 

της Δημοτικής Επιτροπής

Νικόλαος Κουφοτόλης

Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, 

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Απένταξη έργων και μελετών στο Δήμο Βισαλτίας

Ο Δήμος Σερρών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 ζητά καθαρισμό οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

Το Σωματείο επεξεργασίας απορριμμάτων Π.Ε. Σερρών στον Σπυρόπουλο

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ανδρέας Μανωλικάκης: Ένας άντρας με σημάδεψε με όπλο στο σπίτι μου, θυμάται ο σκηνοθέτης

Έκλεισε την πόρτα και μου είπε «σκάσε, πάμε επάνω», περιέγραψε σε συνέντευξή του O Ανδρέας Μανωλικάκης έδωσε μια συνέντευξη για την πορεία του στο θέατρο...

Γιώργος Δούκας: Το δέσανε σχοινί κορδόνι ότι εγώ τα έχω με τη Σοφία Αλιμπέρτη, ότι χώρισε τον Γιάννη Πάριο για εμένα

Η Σοφία έκανε μία δήλωση ότι «περνάω καλά με τον Δούκα», εξηγεί ο τραγουδιστής Ο Γιώργος Δούκας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την επαγγελματική του...

Μακρύ μαλλί μπούκλα, άβαφη και συνεσταλμένη: H Μαρίνα Σάττι στα 19 της δεν έδειχνε σε τίποτα το κορίτσι που είναι σήμερα

H Mαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ζάρι», έχει μία μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού από νεαρή...

Συνέχισε να διαβάζεις