03/03/2024
15.4 C
Serres

Συνεργασία του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών και της επιχείρησης Δρομέας

Το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών σε συνεργασία με την επιχείρηση επίπλων γραφείου Δρομέας οργάνωσε την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδάστριας μεγάλου επαγγελματικού σχολείου από το Βερολίνο της Γερμανίας, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων κατά το μήνα Ιούλιο.

Η πρακτική είναι επιδοτούμενη από το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  Erasmus+ και αποτελεί απότοκο παλαιότερης αντίστοιχης επιτυχημένης συνεργασίας του 4ου Λυκείου με το σχολείο OSZ Bürowirtschaft 1 στο Βερολίνο.

Η συνεργασία μεταξύ 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών και της επιχείρησης Δρομέας στόχο έχει να διευρύνει τις συνεργασίες του υγιούς επιχειρείν σε επίπεδο εκπαίδευσης και να προωθήσει πολύτιμη επαγγελματική τεχνογνωσία στους νέους εκπαιδευόμενους διεθνώς.

 “Είναι μία ‘win-win’ συνεργασία για όλους τους εμπλεκόμενους”, λέει ο κ. Δημήτριος Σωτηριάδης, Διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, “Τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους”.

 Οι σπουδαστές μαθητεύουν κι απολαμβάνουν μ’ έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο τις εμπειρίες σε ένα καινούριο για αυτούς κοινωνικό και εργασιακό γίγνεσθαι.


Οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τις θετικές επιχειρηματικές σχέσεις και οι τοπικές κοινωνίες με την εξωστρέφεια που αναπτύσσεται  και τη συνακόλουθη ανάπτυξη της περιοχής τους. 

Αυτό που ενώνει το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών και την επιχείρηση Δρομέας είναι η σύνδεση των νέων ανθρώπων με την αγορά εργασίας μέσω της διεθνούς μαθητείας και αειφόρου ανάπτυξης με γνώμονα τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Ως δραστήριος δημόσιος εκπαιδευτικός οργανισμός του νομού, το 4ο Λύκειο γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για την εξασφάλιση της γενικής αποτελεσματικής εκπαίδευσης η καθοδήγηση και ανάδειξη των επαγγελματικών προσόντων των νέων, ειδικά σε εποχή κρίσης, αναδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές από σχολεία του εξωτερικού επ’ ωφελεία των μαθητών μας. 


Συγκεκριμένα, η νεαρή σπουδάστρια κα Vanessa Furs έχει απασχοληθεί μέχρι στιγμής στο τμήμα εξαγωγών, βοηθά στην τακτοποίηση του αρχείου της επιχείρησης Δρομέας, μαθαίνει τις διαδικασίες εξαγωγών με την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, τους τρόπους καταχώρησης παραγγελιών στο σύστημα του Δρομέα, καθώς και τις διαδικασίες προσφορών προς τους πελάτες. Στο τμήμα των διαγωνισμών της εταιρίας βοηθά σε μεταφράσεις και προετοιμασία των εγγράφων των διαγωνισμών. Όπως η ίδια δηλώνει “είναι για μένα μια ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία”.

Η επιχείρηση Δρομέας είναι μια από τις κορυφαίες σε τοπικό επίπεδο, κατασκευάζει έπιπλα γραφείου με υψηλή τεχνογνωσία, ποιότητα κι εργονομικό σχεδιασμό.

Διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας και δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξαγωγών.

Με την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας με το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών δημιουργεί πλεονέκτημα και διαφοροποιείται με ουσία και ποιότητα.

Η σπουδάστρια θα ολοκληρώσει επιτυχώς τη μαθητεία της στον τόπο μας έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας σε μια δύσκολη περίοδο στον απόηχο της πρωτοφανούς πανδημίας που βιώνουμε και έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε εργασιακό επίπεδο προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην τοπική μας επιχείρηση.


Στη φωτογραφία από αριστερά: κ.κ.Δημήτριος Σωτηριάδης (Δ/ντής 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών), Vanessa Furs, Χριστίνα Κουτίδου (Εκπ/κός, Υπεύθυνη της Δράσης)

– Στη φωτογραφία από δεξιά: κ.κ.Αλέξης Τσαγκαλίδης (Δ/ντής εξαγωγών Δρομέα), Ελένη Φαρδέλα (Εμπορικός Δ/ντής), Vanessa Furs, Χρήστος Σιώτας (Τμήμα εξαγωγών)

Διαβάστε επίσης για το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Γ.Ν. Σερρών:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βαρύ πένθος για τον Βασίλη Τερλέγκα

Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή. Δύσκολες ώρες βιώνει ο Βασίλης Τερλέγκας, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του. Συγκεκριμένα, η μητέρα του τραγουδιστή πέθανε την...

Αδιανόητο περιστατικό στο Άργος: Έλουσε τη σύζυγό του με χλωρίνη και την χτύπησε...

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα έκανε ένας 34χρονος στη σύζυγό του στο Άργος Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στη δημοσιότητα,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή του Ασώτου

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας Σήμερα τιμώνται από την Εκκλησία μας: Οι Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Θεοδώρητος ο Ιερομάρτυρας...

Ανάποδη πίτσα στο τηγάνι

Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι Υλικά 2 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο1 κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες1/2 φλ. τσαγιού πεπερόνι, κομμένο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Νέα επιστημονική έρευνα μάς δείχνει τον τρόπο για να γίνουμε πλούσιες

Οι φίλοι μας παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν θέλετε να γίνετε πλούσιες κάντε πλούσιους φίλους, λέει νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η οικονομική επιφάνεια των φίλων...

O Θεόφιλος Λεονταρίδης ζητά την παράταση Προθεσμίας Επικύρωσης Ανώμαλων Δικαιοπραξιών πέραν της 22 ας Μαρτίου

Την παράταση της προθεσμίας επικύρωσης ανώμαλων δικαιοπραξιών που εκπνέει την 22α Μαρτίου 2024, ζήτησε ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε...

Νίκαια: «Ήταν πατέρας-αφέντης, έδερνε σύζυγο και κόρη» λένε γείτονες του 64χρονου που σκότωσε τον γαμπρό του

Ως έναν οξύθυμο άνθρωπο, που κακοποιούσε τη σύζυγο και την κόρη του, περιγράφουν τον 64χρονο δράστη του φονικού στη Νίκαια όσοι τον γνώριζαν. Ο 64χρονος...

Συνέχισε να διαβάζεις