21/05/2024
17.6 C
Serres

Τελευταίος σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος Αμφίπολης ψήφισε προϋπολογισμό;

Array

Μάλιστα στην έκτακτη (;) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, συζητήθηκαν:

Κοτσακιαχίδης Μπόζης

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί ο Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων 2024 ως κατεπείγον, με την αντιπολίτευση να επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση με την οποία έρχεται ο προϋπολογισμός., καθώς για άλλη μια χρονιά, δεν έχουν τηρηθεί έγκαιρα οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Φτάσανε να συνεδριάζουνε ως κατεπείγον το θέμα της ψήφισης του Προϋπολογισμού, με τη δικαιολογία ότι ο κόμβος διαλειτουργικότητας του ΥΠ. Εσωτερικών είχε πρόβλημα! (άραγε το ξέρει ο υπουργός εσωτερικών;)


Βέβαια το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2024, θα μπορούσε να είχε ανέβει στον κόμβο διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Αύγουστο του 2023, ώστε μέχρι 20 Σεπτεμβρίου να υπάρχουν οι παρατηρήσεις και η γνώμη από το Παρατηρητήριο, και στην συνέχεια να πάει στην Δημοτική Επιτροπή για την σύνταξη του Τελικού Αναλυτικού Σχεδίου του Προϋπολογισμού, έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και επικύρωση.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ο Συνδυασμός Δημιουργία Δήμου Αμφίπολης παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος , παρ΄στη στην ψήφιση του προυπολογισμού τονίζοντας στον κ. Δήμαρχο ότι, είναι σημαντικό να τηρούνται απαρέγκλιτα οι ημερομηνίες, γιατί ο Δήμος εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων υπολειτουργεί, αφού χωρίς Προϋπολογισμό εδώ και τρεις μήνες, μπορεί να διενεργεί μόνο συγκεκριμένες δαπάνες με αδυναμία εκτέλεσης έργων.


Και βέβαια η κατάσταση γινόταν ακόμα δυσκολότερη, αν μέχρι 31 Μαρτίου δεν είχαν Προϋπολογισμό, καθώς τότε από 1η Απριλίου θα γίνονται πληρωμές ΜΟΝΟ μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών και καμία άλλη δαπάνη.


Επειδή, παρόλο που η δυσχερής θέση στην οποία βρισκόμαστε είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.


Η παράταξη του κ Μπαχαρόπουλου ψήφισε ΝΑΙ για το κατεπείγον, για να διευκολύνουνε, σε ότι τους αναλογεί, τη λειτουργία του Δήμου….

Φραστανλής Τάτσιος


Στην έγκριση του Προϋπολογισμό ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ τονίστηκε η απουσία νέων έργων, η μη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η έλλειψη μελετών, τα χρέη που ξεπερνούν τα 2.000.000 ΕΥΡΩ, που αποτυπώνουν έναν προϋπολογισμό που δείχνει ότι δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο Αμφίπολης.


Όσων αφορά την Ηλεκτρική ~Ενέργεια δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη δαπάνης για μελέτη ή έργο στην κατεύθυνση ενίσχυση της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας, μέσα από την πρόβλεψη έργων για τη μείωση των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να ρυθμιστούν οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουμε προς τη ΔΕΗ.


Όταν μάλιστα την ίδια περίοδο οι περισσότεροι δήμοι εκτελούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και έργα εξοικονόμησης ενέργειας.Για την αγροτική Οδοποιία δεν υπάρχει καμιά αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας.


Καμία πρόβλεψη δαπάνης για μελέτη, κανένα ποσό για τη συντήρηση – βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας.


Τα 42.000 ΕΥΡΩ που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό, τα χρωστάνε για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων από την θεομηνία στις 25-06-2022!

Με τους αγροτικούς δρόμους να είναι σε άθλια κατάσταση και τους αγρότες να ταλαιπωρούνται για να πάνε στα χωράφια τους.


Καμία πρόβλεψη δαπάνης για μελέτη ή έργο για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων των ποταμών του Στρυμόνα και Αγγίτη.

Μητσοτάκης Παπαγεωργίου


Ενώ άλλοι όμοροι Δήμοι συμβασιοποιούν σημαντικά αρδευτικά έργα από εθνικούς πόρους από το Υπουργείο Υποδομών αλλά και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με εξαίρεση την κατασκευή ενός μικρού πεζοδρομίου, καμία πρόβλεψη δαπάνης για μελέτη ή έργο ανάπλασης και πρασίνου στο Δήμο Αμφίπολης.


Επίσης καμία πρόβλεψη δαπάνης για την στήριξη δράσεων των πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων.


Καμία μέριμνα για την στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών.


Και ενώ έχουμε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ελλάδα και δεν υπάρχει βούληση σχετικά με την προβολή και ανάδειξή του, καμία πρόβλεψη δαπάνης για μελέτη – κατασκευή δρόμου για την πρόσβαση στο μνημείο του Τύμβου Καστά, για την αξιοποίηση του Φαραγγιού Αγγίτη και του ορεινού όγκου του Παγγαίου Όρους.

Συνεπώς είναι ολοφάνερο ότι ο Προϋπολογισμός του 2024 είναι ένας πλασματικός Προϋπολογισμός.

Ένας θνησιγενής προϋπολογισμός, που είναι βέβαιο ότι στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να τον αναμορφώσει.

Καθώς αποτυπώνει την προχειρότητα και την έλλειψη οράματος που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου

Για αυτό άλλωστε και καταψηφίσανε τον Προϋπολογισμό.
Σωστά;

Προκριματικές εκλογές για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

ΜεΡΑ25: Ατελέσφορες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Bullying

Ευρωεκλογές …

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα συνεχίζει το σχεδιασμό της για εθνικά θαλάσσια πάρκα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Το σκυλάκι στην μέση είναι τυφλό και τα δύο μικρότερα αδελφάκια είναι αχώριστοι οδηγοί του!

Για τους ανθρώπους που πλήττονται από τύφλωση, ένας σκύλος-οδηγός μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή στήριξης. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλοί στο να κάνουν...

Tα πιο τρομακτικά πλάσματα του βυθού

Δείτε μια λίστα με 25 από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία ζουν στα βάθη των θαλασσών. Δρακόψαρο Κροσσωτός καρχαρίας Καλαμάρι βαμπίρ Μεγάλη...

Ευχάριστα τα νέα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα: Κατάφερε να γράψει, άρχισε...

Πολύ καλύτερη φαίνεται να είναι η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος αφού υπέστη εγκεφαλικό, πλέον βρίσκεται νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Σταρόβας βελτιώνεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η θετική ατζέντα έχει απτά αποτελέσματα

Του Τάσου Χατζηβασιλείου* Η έκβαση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν δικαίωσε την επιλογή του Πρωθυπουργού να μεταβεί στην Άγκυρα, παρά τις παραινέσεις της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του...

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα!

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί...

Από πότε είχαμε καλοριφέρ; Από το 7000 π.Χ. στην Κρήτη και στην Κύπρο!

Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα. Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα,...

Συνέχισε να διαβάζεις