15/06/2024
20.9 C
Serres

Ο Θανάσης Μαλλιαράς για το Επιμελητήριο Σερρών: Σύμμαχος των επιχειρήσεων

Array

Μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο των Σερρών για συνεχή στήριξη και προάσπιση των συμφερόντων του από το Επιμελητήριο,  έστειλε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία.

Ο κ. Μαλλιαράς προχωρώντας σε έναν συνοπτικό απολογισμό των δράσεων και παρεμβάσεων του Επιμελητηρίου, τον  χρόνο που ο ίδιος ηγείται του θεσμικού φορέα, δηλώνοντας σύμμαχος των επιχειρήσεων και των αγροτών, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να δίνει αγώνες για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Σερραίους επιχειρηματίες

Από τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Θανάση Μαλλιαρά:Απολογισμός για τον ένα χρόνο στην Προεδρία

«Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου και αποφασίσαμε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της διοίκησής μας. Ανέλαβα τα ηνία του Επιμελητηρίου σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Εκτός από την υγειονομική κρίση που έπληξε ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις, ήρθε να προστεθεί, ως ένα ακόμη δυσβάσταχτο βάρος, η σοβαρή ενεργειακή κρίση. Όλο αυτό το διάστημα εμείς ως Επιμελητήριο καταβάλαμε κάθε προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων και τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ 

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου πραγματοποίησα σειρά επαφών με τους φορείς της Περιφερειακής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με όλους τους εκπροσώπους των επαγγελματιών. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και τα έχουμε εντάξει στις συνολικές αναπτυξιακές προτάσεις του Επιμελητηρίου.

dei gaia e vima (1)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 

Ήμασταν κοντά στις επιχειρήσεις μας, έτοιμοι να παρέμβουμε, όπως και κάναμε σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί.

Στείλαμε επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς με προτάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (πανδημία, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση). 

Στείλαμε επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξη των αγροτών (αίτημα για τάχιστες παρεμβάσεις και αποζημιώσεις για θεομηνία, προώθηση αιτημάτων των αγροτών, παρεμβάσεις για το πρόγραμμα απονιτροποίησης).


Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με Υπουργούς και άλλα υψηλά κυβερνητικά στελέχη.

Συμμετέχουμε αδιάλειπτα στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με  τοποθετήσεις για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και καταθέτουμε προτάσεις στην επιτροπή παραεμπορίου της ΚΕΕΕ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος για το νομό μας.  Στο πλαίσιο αυτό ο Διοικητής της ΔΙΜΑΕ επισκέφθηκε τον Προμαχώνα για την εγκατάσταση isobox για καλύτερο έλεγχο των εισροών.

Υπογράψαμε Μνημόνια Συνεργασίας με το ΔΙΠΑΕ και το ΤΕΦΑΑ. 


ΕΚΘΕΣΕΙΣ 

Συμμετείχαμε δυναμικά σε εκθέσεις, επιδοτώντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μας (ΔΕΘ, FOODEXPO, Διεθνής Έκθεση Τουρισμού). 


Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ικανοποίηση των εκθετών μας, ιδιαίτερα από την FOODEXPO, καθώς είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες και να ανοίξουν ορίζοντες εξωστρέφειας. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διοργανώσαμε για πρώτη φορά το SERRES AGRIBUSINESS που μετονομάζεται πλέον σε AGROSERRES και στόχος μας είναι καταστεί θεσμός για το νομό μας. 

Πραγματοποιήσαμε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την επιχειρηματικότητα στο δυσμενές περιβάλλον, τη διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις , τα νέα δεδομένα με το MYDATA. 

Επιπλέον,προχωρήσαμε στην καθιερωμένη βράβευση των παιδιών μελών του Επιμελητηρίου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πραγματοποιήσαμε κοινωνικές δράσεις: Φιλοξενία 153 Πολωνών πυροσβεστών στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», Συγκέντρωση και αποστολή πρώτων ειδών για τις πυρόπληκτες περιοχές, δωρεά εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιήσαμε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ειδικότερα:

Ολοκληρώσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου, αναβαθμίζοντας ψηφιακά τις υπηρεσίες που παρέχονται στα μέλη μας. Σύντομα θα σας παρουσιαστούν αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου αυτού. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πόλης Σερρών με δικαιούχο τον Δήμο Σερρών και Συνδικαιούχο το Επιμελητήριο, ολοκληρώσαμε τη μελέτη marketing του SERRES OPEN MALL καθώς και τη μελέτη αναβάθμισης των προσόψεων των ωφελούμενων επιχειρήσεων του κέντρου. Έχουν ενημερωθεί σχετικά οι επιχειρήσεις και είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε το υποέργο των προμηθειών για την ολοκλήρωση των υποέργων του Επιμελητηρίου. 

Υλοποιούμε Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Εργαζομένων  και είμαστε σε διαδικασία συμβατοποίησης για διενέργεια δράσεων κατάρτισης των εργαζομένων στην περιοχή του Δήμου Σερρών. 

Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα –Βουλγαρία STRENGTHEN που στοχεύσει στην προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας στη διασυνοριακή περιοχή. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Υλοποιούμε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυχρονισμού του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, το οποίο και μετονομάσαμε σε Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», ως ελάχιστη τιμή προς τον αείμνηστο Πρόεδρο, Χρήστο Μέγκλα. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 3 εκατ. Ευρώ που θα οδηγήσει στη δημιουργία Συνεδριακού, Εκθεσιακού Κέντρου και Θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων. Είμαστε πολύ κοντά στην προκήρυξη όλων των υποέργων, ενώ παράλληλα διεκδικούμε και αύξηση του προϋπολογισμού κατά 20%. 

Πέρα, όμως, από το πρόγραμμα που τρέχει, όπως βλέπετε πρόκειται για έναν χώρο τεράστιων απαιτήσεων και, ως Επιμελητήριο, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντήρηση και εξωραϊσμό των εξωτερικών του χώρων με ίδιους πόρους (προμήθεια εξοπλισμού, εργατικό δυναμικό). 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, όπως όλοι γνωρίζετε, από την αρχή της χρονιάς προετοιμαζόμαστε για τη διοργάνωση της SEREXPO, που θα πραγματοποιηθεί εδώ, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» ,από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022. 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανταπόκριση των επιχειρήσεων μας που σπεύδουν να καταθέσουν την αίτησή τους καθώς και του κόσμου που ανυπομονεί για τη διοργάνωση. 

Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε και το ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ με αποκορύφωμα φυσικά τις ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ…!!».

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυστρία: Κατολίσθηση έθαψε ζωντανό πετάχρονο αγοράκι

Τα αδέλφια βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα τους και δύο φίλους σε δρόμο, στην άκρη ενός δάσους, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση Από κατολίσθηση κοντά στην...

Γιώργος Λεμπέσης: «Δεν σκουπίζω, δεν σιδερώνω, είμαι άντρας παλαιάς κοπής. Κάνω αντρικές δουλειές...

Γιώργος Λεμπέσης: Ο γνωστός τραγουδιστής παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» Γιώργος Λεμπέσης: Ο γνωστός τραγουδιστής παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν». Μεταξύ...

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Την μαχαίρωσε και την έριξε από το μπαλκόνι

Σκότωσε τη γυναίκα του και την πέταξε από το μπαλκόνι. Γυναικοκτονία στην Κύπρο. Τραγωδία στην Κύπρο με μια γυναικοκτονία στην Τρεμιθούσα, Πάφου, όπου ένας 44χρονος...

Γιάννης Μποσταντζόγλου: Όταν ο ηθοποιός έπαιζε πόλο στον Παναθηναϊκό

Πολύ άντρας, σχολίασε η σύντροφός του, Δήμητρα Παπαδήμα στην κοινή τους συνέντευξη Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου έκανε μια αναδρομή στα χρόνια που έπαιζε πόλο επαγγελματικά στην...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ευρωεκλογές 2024: 1η ανάλυση για το Νομό Σερρών!

Ποσοστό 30,34 % "χτύπησε" η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Σερρών ενώ δεύτερη ήρθε.. η Ελληνική Λύση! Τα πανελλαδικά ποσοστά των κομμάτων αν δεν τα ξέρετε...

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου

Ήταν κόρη του τραγουδιστή και σεναριογράφου Γιώργου Οικονομίδη Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου μετά από γενναία μάχη που...

Τομ Κρουζ: Στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός – Ο λόγος επίσκεψής του

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Τομ Κρουζ Τη χώρα μας έχει επισκεφθεί ο Τομ Κρουζ από το βράδυ της Δευτέρας 10...

Συνέχισε να διαβάζεις