23/06/2024
27 C
Serres

Θανάσης Μαλλιαράς: O πρωτογενής τομέας θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο!

Array

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών η εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη

«Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η σύγχρονη αγροτική διπλωματία και οι προκλήσεις στον αγροτικό τομέα» ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν εκτενώς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 βρέθηκε στις Σέρρες.

Ο κ. Αυγενάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Σερρών, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. , βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος και ο Πανσερραϊκός Κτηνοτροφικός Σύλλογος και η οποία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων αλλά και θεσμικών φορέων, ήταν αθρόα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς καλωσόρισε τον Υπουργό και τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στην πρόσκληση να βρεθεί στις Σέρρες και να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, για τα μείζονα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

dei gaia e vima (1)

Ο κ. Μαλλιαράς τόνισε μετ’ επιτάσεως πως ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα απαιτείται να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα όλων.

malliaras avgenakis serres tasos chatzivasileiou

Χαρακτήρισε τεράστια πρόκληση την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και επισήμανε τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει με πρωτοβουλία του Υπουργείου αλλά και επιπρόσθετες που απαιτούνται ώστε η νέα ΚΑΠ να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των παραγωγών.

Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων μέσα από τη λειτουργία των αγροτικών τμημάτων, επισημαίνοντας πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι από τα πρώτα που σύστησαν αγροτικό τμήμα, πριν ακόμη τη θεσμοθέτηση του πλαισίου.

«Θέλουμε τα αγροτικά τμήματα των Επιμελητηρίων να αποκτήσουν δυναμική και μέσω αυτών να διανοιχτούν δρόμοι προόδου και προοπτικής για τους παραγωγούς μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.


malliaras nea kap lefteris avgenakis ypaat serres

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν όσον αφορά στον αγροτικό τομέα και στην προσπάθεια που γίνεται από την τωρινή κυβέρνηση και το Υπουργείο να καλύψουν το κενό δεκαετιών και να χτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης του αγροτικού τομέα.

Επιπλέον, κατέθεσε πρόταση ζητώντας κάθε εμπορική συμφωνία που συνάπτει η ΕΕ από εδώ και στο εξής, να διέπεται από τρεις όρους: ρήτρες ισοδυναμίας, πλαίσιο αμοιβαιότητας, δίκαιους όρους ανταγωνισμού.

Τόσο ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Διαμαντής Διαμαντόπουλος όσο και η Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Ελπίδα Σιδηροπούλου μετέφεραν στον Υπουργό τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του κλάδου τους, τονίζοντας πως η λήψη μέτρων στήριξής τους και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση προχώρησε σε μία εκτενή, λεπτομερή παρουσίαση των ενεργειών που γίνονται από το Υπουργείο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Μίλησε για τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί όσον αφορά στη νέα ΚΑΠ αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται να διεκδικηθούν ακόμη ευνοϊκότερες τροποποιήσεις.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο «στοίχημα» τους εκσυγχρονισμού των οργανισμών που υπόκεινται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στην προσπάθεια να ενισχύεται το δυνατόν περισσότερο ο αγροτικός τομέας.

Επισήμανε δε, πως με τη συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάζεται μία στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών αλλά και με όλους τους θεσμικούς φορείς και φυσικά τους παραγωγούς, με στόχο ένα ευοίωνο μέλλον για τον αγροτικό τομέα, σε μία περίοδο με πολλές δυσκολίες και έντονες προκλήσεις.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν : Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι δήμαρχοι Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Ηράκλειας Αναστάσιος Νεολιαντζής, Εμμανουήλ Παπά Λένα Πατρίκη και Γιώργος Στόικος , τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών , Γιώργος Μήχος και Χρήστος Τρούπης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών Θόδωρος Καμπούρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Χρυσούλα Δρίγκα, ο πρώην Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης καθώς και εκπρόσωποι του γραφείου του Βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή.

Χατζηβασιλείου στην ημερίδα με τον Αυγενάκη: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις!

ΔΕΥΑΣ: Νομικός σύμβουλος ο Γιάννης Γιάντσιος;

Ευρωεκλογές: Άπαντες παρόντες οι βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου

Παραδόθηκε η περιφερειακή οδός, ποινές χάδι για το Μάτι, ευρωεκλογές και το Belles Historic Trail

Δήμος Σερρών: 50.000 ευρώ για 13 αθλητικές εκδηλώσεις το 2024

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κυριακή της Πεντηκοστής – Τι γιορτάζουμε σήμερα και τι συμβολίζει η ημέρα

Η Κυριακή πριν από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή...

Τραϊάνα Ανανία: «Δεν λαμβάνω πολλά μηνύματα από άντρες στα social media»

«Όχι, δεν θέλω να τραβήξω την προσοχή» Για τη συμμετοχή της στην επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή «Τότε, τώρα, πάντα» μίλησε η Τραϊάνα Ανανία. Η γνωστή...

Η Ζέτα Μακρυπούλια εξηγεί γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις: «Στην τελευταία έπαθα κρίση πανικού»

Τους λόγους για τους οποίους πλέον δίνει σπάνια συνεντεύξεις εξήγησε η Ζέτα Μακρυπούλια και σημείωσε πως μετά την τελευταία συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έπαθε...

Διονύσης Τσακνής: «Έγραψα “το τραγούδι των γύφτων” κατά παραγγελία»

Στην τελευταία εκπομπή, για αυτή τη σεζόν, του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο Διονύσης Τσακνής. Ο γνωστός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καθολική η εφαρμογή ψηφιακού εισιτηρίου τη νέα αγωνιστική σεζόν

Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο θα γεμίζουν από τον Αύγουστο οι κερκίδες των ελληνικών γηπέδων. Η καθολική εφαρμογή της ταυτοποίησης μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου, μια...

Πέτρος Ξεκούκης: Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, σας θυμίζω τα Σόδομα και τα Γόμορρα

Μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες είναι η αρσενοκοιτία, συνέχισε ο ηθοποιός Ο Πέτρος Ξεκούκης χαρακτήρισε σε νέα συνέντευξή του, την ομοφυλοφιλία, αμαρτία, όπως έχει υποστηρίξει...

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών: Εικόνες ντροπής στο κυνοκομείο Σερρών!

Εικόνες ντροπής γράφει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών για τη κατάσταση στο κυνοκομείο Σερρών Με αφορμή τις χθεσινές εικόνες ντροπής που έκαναν το γύρου του διαδικτύου...

Συνέχισε να διαβάζεις