26/03/2023
14.3 C
Serres

Θένια Χαραλαμπίδου:3+1 «χάρες» σε ένα μόνο Δημοτικό Συμβούλιο!

“Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η… «καρέκλα» τους και απεργάζονται τρόπους και μέσα, ώστε να επανεκλεγούν στις επόμενες εκλογές” σημειώνει με ανακοίνωση της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου.


Ανάμεσα στους ευνοούμενους στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο διακρίνουμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την Εκκλησία, την εύνοια της οποίας επιζητά κάθε «σοβαρός» υποψήφιος Δήμαρχος.


Πιο συγκεκριμένα, στο τέταρτο θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορά την εκ των υστέρων οικονομική ενίσχυση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών με 6.000€  για τη  συνδιοργάνωση του 28ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιχνηλατών … λαγού!!!.


Οι κυνηγοί πολλοί και το θέμα επίκαιρο με το… κυνήγι της ψήφου που ξεκίνησε.Το παράλογο (και παράνομο με βάσει  το ΠΔ80/2016)  είναι ότι οι αγώνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (10-11 Μαρτίου 2023) ενώ το αίτημα προς τον Δήμο έγινε στις 23/2, όταν οι αγώνες είχαν ορισθεί από τον περασμένο Οκτώβριο!!!


Διαβάζοντας τον ενδεικτικό προϋπολογισμό των εξόδων στο αίτημα του συλλόγου διαπιστώνει κανείς ότι για ΔΥΟ ημέρες τα συνολικά έξοδα ανέρχονται σε 30.400€, ενώ υπολογίζονται σε αυτά «έξοδα διαμονής κριτών 4.000€» και διατροφής τους… σε 10.000€, ενώ το γλέντι με ζωντανή ορχήστρα έχει κόστος επιπλέον 4.000€!!!


Στους προνομιούχους και η εκκλησία που μετά την άμεση (fast track) εξυπηρέτηση για μετονομασία μέρους της οδού Ίωνος Δραγούμη σε “Μητροπολίτη Μάξιμου” μετά από αίτημα του Μητροπολίτη (χωρίς καν να ερωτηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, που το έμαθαν εκ των υστέρων και αντέδρασαν νομικά), σειρά έχουν δύο αιτήματα (θέματα 5ο & 15ο) της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών που θα συζητηθούν στη ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Το πρώτο αφορά στην έγκριση οικονομικής ενίσχυσης 10.000 ευρώ στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, για την αγορά απορροφητήρα για τα μανουάλια και την αγορά… χαλιών (αξίας 6.000€)!!!


Το αίτημα της Μονής αναφέρεται επιπλέον και σε οικοδομικά υλικά αξίας 11.300€.

Για ποιο λόγο όμως, όταν από το περασμένο καλοκαίρι εργολάβος έχει υπογράψει σύμβαση για έργα οικοδομικής φύσεως αξίας 1.720.000€ μέχρι το 2024;


Το δεύτερο θέμα της Μονής (15ο) αφορά στην αποδοχή ή μη της δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικής έκτασης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών ενός οικοπέδου 150 τ.μ. επί της οδού Αμφιπόλεως (μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες περιοχές της πόλης).Να διευκρινίσουμε ότι το οικόπεδο αυτό, είναι ήδη περιφραγμένο (νόμιμα;) από την Μονή, όπως δηλώνει και η πινακίδα που είναι αναρτημένη σε αυτό (και την οποία επισυνάπτει ανερυθρίαστα σε φωτογραφία η Δημοτική αρχή στην εισήγησή της!!!).


Να επισημάνουμε (εκ προσωπικής γνώσης) ότι εδώ και τουλάχιστον μία 15ετία δεν υπάρχει πρόσβαση στο Δημοτικό οικόπεδο καθώς η πόρτα είναι κλειδωμένη και τελεί υπό το καθεστώς «κατάληψης».


Τώρα για ποιο λόγο η Δημοτική αρχή αντί να προβεί στη διοικητική αποβολή του «καταπατητή» εισηγείται τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου, είναι άξιο απορίας και χρήζει απαντήσεων.


Βέβαια, στην πραγματικότητα η διοικητική αποβολή δεν θα άλλαζε πολλά, καθώς για μία προηγούμενη διοικητική αποβολή σε καταπατημένο δημοτικό χώρο (ούτε 100μ από τον περί ου ο λόγος) για την οποία έγιναν όλες οι «απαραίτητες ενέργειες» και ζητήθηκε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να την εφαρμόσουν, δεν έγινε απολύτως τίποτα.


«Ποιούν την νήσσαν», όπως λέμε στο χωριό


Εξυπηρετήσεις συμφερόντων ευνοούμενων και αυλικών εν όψει εκλογών.


Αδιαφορία, αδιαφάνεια και αδράνεια για όλους τους υπόλοιπους.


Έχουν άραγε αυτοί που νέμονται την εξουσία ενσυναίσθηση ή όχι και μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία που έχουν;


Δυστυχώς, τέτοιου είδους πρακτικές καλλιεργούν την απαξίωση στο πολιτικό σύστημα και δημιουργούν την εντύπωση στους πολίτες ό,τι «η πολιτική είναι μόνο για τους απατεώνες και τους καιροσκόπους».


Η πολιτική όμως μας χρειάζεται όλους και όλες.


Δεν είμαστε αδιάφοροι για ότι συμβαίνει γύρω μας, συμμετέχουμε, δρούμε και εκφράζουμε την άποψή μας που πηγάζει από το κοινωνικό συμφέρον, με γνώμονα την ηθική και τη δικαιοσύνη.  


Αντιδρούμε στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και αποδοκιμάζουμε όσους καταχράζονται δημόσια αγαθά, εκμεταλλευόμενοι την θέση που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες με την ψήφο τους.


Για να έρθει η αλλαγή που επιδιώκουμε και ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.


Γιατί ούτε όλοι ίδιοι είμαστε, ούτε «μαζί τα φάγαμε», ούτε «μαζί
τρώμε», ούτε… «μαζί θα τα φάμε»!

Τάδε έφη η κ. Θένια Χαραλαμπίδου, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σερρών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Για να δούμε το πως και το γιατί πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Για το καλό μας…

Θένια Χαραλαμπίδου: Δύο ερωτήσεις στην Δημοτική Αρχή!

Θένια Χαραλαμπίδου: Τι κάνουν οι τέσσερις Σερραίοι βουλευτές της ΝΔ;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Χόμπι: Γιατί είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε

Η δουλειά δεν πρέπει για πολλούς λόγους να είναι… όλη μας η ζωή. Η ενασχόληση με ένα χόμπι αφού σχολάσουμε ή τα Σαββατοκύριακα είναι...

Μαθήτριες λυκείου υποστηρίζουν ότι βρήκαν απόδειξη για το Πυθαγόρειο Θεώρημα που οι μαθηματικοί...

Εδώ και δύο χιλιετίες δεν έχει υπάρξει τριγωνομετρική απόδειξη για το θεώρημα Δύο μαθήτριες λυκείου της Νέας Ορλεάνης υποστηρίζουν ότι έχουν αποδείξει το θεώρημα του...

Αυτό το σουβλατζίδικο σου φτιάχνει πίτα με το σήμα της ομάδας σου!

Σε αυτό το σουβλατζίδικο της Αττικής, μπορείς να πάρεις το πιτόγυρό σου σε χαρτί που έχει το σήμα της ομάδας σου! Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται...

Συνταγή για σοκολατένια Pancakes

Σοκολάτα και Pancakes! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθεί το σαββατοκύριακο σου; Συστατικά 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουτ. του γλυκού baking powder1 κουτ....

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

1.473.000 € για το νέο Lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαΐλιά

Αδήριτη ήταν η ανάγκη για την αντικατάσταση του παλιού αναβατήρα στο Λαιλιά, με ένα νέο, σύγχρονο συρόμενο ηλεκτροκίνητο, κεκλιμένο αναβατήρα(Lift), δυναμικότητας 900 ατόμων ανά...

ΣΕΡΡΕΣ -Στις 12 η παρέλαση στον πεζόδρομο «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Με καλό καιρό και τον Αλέξανδρο Κόπτση εκπρόσωπο της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στις Σέρρες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου Όχι δεν...

ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης -Έκανε πίσω ο Τσίπρας!

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, θα βρίσκεται και πάλι ο Παύλος Πολάκης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Υπενθυμίζεται...

Συνέχισε να διαβάζεις