05/05/2024
13.2 C
Serres

Θεόδωρος Γιαννιτσάκης: Ο Σερραίος σχεδιαστής της φίρμας Pressure

Array

Ο Θεόδωρος Γιαννιτσάκης, είναι ο Σερραίος σχεδιαστής που μιξάρει στα t-shirts και τα ρούχα του όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη δική του ιστορία.

Η φίρμα του Θεόδωρου Γιαννιτσάκη, η Pressure ή Πρεσσούρ συνδυάζει όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και της ιστορίας του.

— Ποια είναι η ιστορία σου, Θεόδωρε;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Παρίσι, όμως πηγαινοερχόμουν στην Ελλάδα από πολύ μικρός. Βασικά, πήγαινα από το Παρίσι κατευθείαν στο χωριό μου, τη Μαυροθάλασσα Σερρών, για πολλά χρόνια, μέχρι που γνώρισα την Αθήνα, την οποία και ερωτεύτηκα.

— Πώς και βρέθηκες να ασχολείσαι με τη μόδα;

Κατά λάθος. Όταν άρχισα να δουλεύω και να βγαίνω, έτυχε να κάνω παρέα με φωτογράφους, στυλίστες και καλλιτέχνες κι έτσι, χωρίς να το θέλω, βρέθηκα στον χώρο της μόδας.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

— Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το Pressure ή Πρεσσούρ; Δεν είναι μόνο ρούχα, είναι και εκδόσεις.

Το Pressure είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησα να χτίζω πριν από επτά χρόνια. Όλη η ιδέα βασίζεται στη Μεσόγειο. Ό,τι σχετίζεται με τη Μεσόγειο μπορείς να το βρεις στο Pressure.

Ξεκίνησε με μια διαφημιστική εταιρεία, μετά ήρθε ένα περιοδικό, τα ρούχα, μια γκαλερί και πριν από έναν χρόνο δημιουργήσαμε και ένα εστιατόριο με το όνομα «Αδελφός» στο Παρίσι. Ο σκοπός μου είναι να προωθήσω την ελληνική κουλτούρα αλλά και τις υπόλοιπες κουλτούρες με τις οποίες μεγάλωσα.

— Στα t-shirts της φίρμας σου μιξάρεις ένα σωρό διαφορετικά στοιχεία.


Συνδυάζω ένα σωρό σχέδια, επειδή αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαι. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ξεκίνησα να βάζω ελληνικές μαζί με αραβικές λέξεις πάνω σε αγάλματα.

Για πολλούς ήταν μια παράξενη μείξη που δεν πολυκαταλάβαιναν, όμως για μένα ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό, γιατί αυτή η μείξη ήμουν εγώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορείς να αφηγηθείς την ιστορία σου μέσα από τα ρούχα που φοράς και όχι μόνο να είναι cool ή όμορφα.

— Τα αραβικά στοιχεία από πού προκύπτουν; Ποια είναι η σχέση σου με την αραβική κοινότητα του Παρισιού;

Μεγάλωσα μαζί με Άραβες. Κάνω παρέα με Άραβες, είχα σχέσεις με κοπέλες της αυτής της κοινότητας. Γενικά, στο Παρίσι, επειδή δεν είμαστε πολλοί οι Έλληνες, οι Άραβες ήταν τα άτομα με τα οποία ένιωθα πιο κοντά, γιατί μοιάζουμε πολύ. Έχω πολύ δυνατή σχέση, λοιπόν, με αυτή την κουλτούρα.


— Ποια είναι τα στοιχεία που ορίζουν την αισθητική σου;

Η αλήθεια μου και μόνο. Δεν λέω ιστορίες άλλου, λέω τη δική μου. Ό,τι βλέπω μέσα στο «σπίτι» μου, αυτό βγάζω προς τα έξω.

— Λες πως θέλεις να βγάλεις προς τα έξω το μεσογειακό lifestyle στα πράγματα που δημιουργείς. Πώς το εννοείς αυτό;

Όχι επειδή είμαι Έλληνας, αλλά αγαπάω ειλικρινά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Μου αρέσει που έχουμε αυτό το οικογενειακό κλίμα, είμαστε ανοιχτοί, ανθρώπινοι και φιλότιμοι. Μου αρέσει η απλότητα που υπάρχει παντού.

Δείτε ακόμα

Πηγή:lifo

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν φυλακές

Εντελώς διαφορετική η έννοια του σωφρονισμού στην Αρχαία Ελλάδα σε σχέση με σήμερα Οι πρόγονοι μας δεν φυλάκιζαν τους εγκληματίες. Είτε τους έβαζαν πρόστιμο, είτε...

Γιάννης Βογιατζής: Λάτρεψα τη μάνα μου, ο πατέρας μου της έλεγε «αν δεν...

Είμαι πεντάρφανος και είμαι μόνος μου, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, αλλά και την αδυναμία που είχε...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο στο οποίο φοίτησε και το… κατεδάφισε για να...

«Πάντα με έδερναν» Μια κίνηση που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό έκανε ο Τούρκος ηθοποιός Τσαγκλάρ Ερτουγκρούλ, ο οποίος όχι μόνο αγόρασε το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης. Πλευρές της Μικρασιατικής Τραγωδίας»

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες

Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις...

Μπάμπης Στόκας: Στην τραπ μουσική ο στίχος είναι χυδαίος και ελαφρύς

“Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει και είτε παίρνει τα εύσημα είτε όχι” δηλώνει ο Μπάμπης Στόκας. Περί ευσήμων και τραγουδιστών – influencer μίλησε ο...

Συνέχισε να διαβάζεις