Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Τιμοθέα Ρακιτζή: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε γιατί είναι ανεμβολίαστος ο πρόεδρος

Και εκεί που όλοι πήραν θέση για την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας ήρθε η κ. Ρακιτζή και άλλαξε με μιας το status της συζήτησης.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βισαλτίας Τόπος» ουσιαστικά πρόδωσε γιατί δεν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, καθώς ο πρώτος που όφειλε να εμβολιαστεί, δεν το έχει κάνει….

Τι λέει ακριβώς η κ Ρακιτζή;

«Ήρθε η βροχή, διαλύθηκε το σύννεφο σκόνης που δημιούργησε ο αντιδήμαρχος. Παρεμπιπτόντως και κυριολεκτικά, έγινε λάσπη και βρωμιά, για τη Νιγρίτα τουλάχιστον. 

Δεν θα μπω στην σειρά, δεν θα ανέβω σε πασαρέλα ή ρινγκ -ό,τι προτιμά ο καθένας- ώστε να διαγωνιστώ για το ποιος νοιάζεται περισσότερο για το «καλό» του Δήμου μας. 

Μεγαλώσαμε και οφείλουμε να μιλάμε για την «ταμπακιέρα», να είμαστε λιτοί και περιεκτικοί, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, μα κυρίως αληθινοί.

 Στην δύσκολη, υγειονομικά, περίοδο που περνάμε, σεβόμενη προσωπικές επιλογές ακόμη κι όταν διαφωνώ, μία είναι η αλήθεια. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε γιατί ο πρώτος που όφειλε να εμβολιαστεί, δεν το έχει κάνει. 

Κι όπως όλοι μας ζητάμε πια, την ζωή μας, την καθημερινότητά μας, την εργασία μας, την ψυχαγωγία μας, στα γνωστά φυσιολογικά επίπεδα, έτσι και το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων στον Δήμο μας, ζητάει το αυτονόητο. 

Την ομαλή λειτουργία του ύψιστου δημοκρατικού θεσμού σε επίπεδο Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου. 

ΝΑΙ, θέλουμε να λειτουργούμε με την φυσική παρουσία μας, με την ζωντάνια των τοποθετήσεων, των διαφωνιών, των συνθέσεων, την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Εγώ είμαι μια απλή δημοτική σύμβουλος. Ο Καίσαρας όμως, πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμιος.»

Με δυό λόγια ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας είναι ανεμβολίαστος, ακυρώνοντας στην ουσία και τις προσπάθειες του Δήμου κατά την διάρκεια της πανδημία, αλλά και όλη την επικοινωνιακή προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της περιοχής.

Θα μου πείτε ο μόνος είναι;

Δεν υπάρχουν και άλλοι αιρετοί που δεν προχώρησαν στο εμβολιασμό;

Προφανώς και υπάρχουν, μόνο που είτε ο έκρυψαν επιμελώς, είτε δεν τους έδωσε «στεγνά» κανένας από το περιβάλλον τους…

Πάντως θεωρείται δεδομένο πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια… 

Ακόμα και όταν δεν είναι!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version