25/07/2024
30.4 C
Serres

Οι Σέρρες για την Κεντρική Μακεδονία: “Δυνατό χαρτί” Σύμφωνα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο ίδιος μπορεί να πέτυχε πολλά την δύσκολη περίοδο που περάσαμε, αλλά φιλοδοξεί να πετύχει ακόμα περισσότερα και για αυτό θέλει τόσο την επανεκλογή του, όσο και αρμοδιότητες με αντίστοιχους πόρους, μιας και αυτός πρέπει ο επόμενος στόχος τόσο για τον ίδιο, την Περιφέρεια, αλλά και για την κοινωνία.

Ταυτόχρονα τονίζει πως για τον ίδιο οι Σέρρες ήταν, είναι και θα είναι το δυνατό χαρτί της Κεντρικής Μακεδονίας, στον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή, τις εξαγωγές, την πολιτιστική μας κληρονομιά και για αυτό και θα έχει πάντα κεντρική θέση στο σχεδιασμό, για σημαντικές νέες δράσεις και έργα σε ολόκληρο το νομό Σερρών, στο νέο ΕΣΠΑ.

*Ολόκληρη η συνέντευξη στις σελίδες 3,
Απόστολος Τζιτζικώστας: Να κάνουμε τις Περιφέρειες «ατμομηχανές» της … ανάπτυξης

Ε.Β.: Κύριε Τζιτζικώστα αυτήν την τετραετία εκλεγήκατε Περιφερειάρχης, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Πως βλέπετε από τις θέσεις αυτές, τα βήματα της χώρας μας ως προς την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας;

Α.Τζιτζικώστας: Υπάρχει ένα κοινό αίτημα της Αυτοδιοίκησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, για την ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων στην ανάκαμψη αλλά και μετά, στην επόμενη ημέρα, στην οποία οι Περιφέρειες και οι Πόλεις μπορούν να γίνουν οι ατμομηχανές της ανάπτυξης. 

Πρόκειται ουσιαστικά για αυτό στο οποίο πολλές φορές έχω αναφερθεί, στην μετάβαση από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση, με ξεκάθαρες κάθετες αρμοδιότητες και αντίστοιχους πόρους, απευθείας έσοδα στις Περιφέρειες, πλήρη θεσμική και οικονομική θωράκιση και ενίσχυση του πολιτικού ρόλου των Περιφερειών. Γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. 

Σε δύο διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική και την υγειονομική, βρήκαμε τους τρόπους να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, να ολοκληρώσουμε μεγάλα έργα και να σταθούμε στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. 

Nektar

Και πλέον, οι Περιφέρειες είναι η πιο ισχυρή δύναμη για τη δημιουργία της Ελλάδας της επόμενης ημέρας, για την επίτευξη σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης που θα φτάσει σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη. Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα, σε συνεργασία με την πολιτεία, με ωριμότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα, να βάλουμε στο κέντρο της πολιτικής και της οικονομίας, τις Περιφέρειες της χώρας.

Ε.Β.: Από την ώρα που αποφασίσατε να ζητήσετε μια τρίτη εκλογή στην Περιφέρεια μπορείτε να αναφέρετε ποια μεγάλα έργα προγραμματίζεται για τη επόμενη θητεία σας;

Α.Τζιτζικώστας: Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε εξέλιξη 8.514 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους τομείς και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, με τα οποία χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. 

Μεταξύ λοιπόν, πολλών άλλων: Υλοποιούμε παρεμβάσεις σε χιλιάδες χιλιόμετρα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά 19 περιοχές. 

Αναβαθμίζουμε το δίκτυο φωτισμού στους οδικούς μας άξονες με λαμπτήρες led, μειώνοντας ταυτόχρονα και την κατανάλωση  ενέργειας και το κόστος. 


Αναβαθμίζουμε ψηφιακά όλα τα επιμελητήρια και τα πανεπιστήμια του τόπου μας. 

Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα δημόσια κτίρια, καθώς και κατοικίες οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. 

Χρηματοδοτούμε 312 επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό και τη μεταποίηση.

Κατασκευάζουμε νέα σχολεία και ενισχύουμε με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Χρηματοδοτούμε με 102 εκατομμύρια ευρώ 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές μέσω των τοπικών προγραμμάτων Leader. 

Εξασφαλίσαμε και ενισχύουμε με 146 εκατομμύρια ευρώ τις υφιστάμενες αγροτικές επιχειρήσεις και τους νέους γεωργούς. Υλοποιούμε περισσότερα από 100 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που αλλάζουν τις πόλεις και τις γειτονιές μας. 


Με άλλα λόγια, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, δεν σταματήσαμε λεπτό να δουλεύουμε για να ολοκληρώσουμε έργα και δράσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής όλων των συμπολιτών μας. 

Και φυσικά έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το οποίο διεκδικήσαμε και καταφέραμε να έχουμε το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί ποτέ για την Κεντρική Μακεδονία ύψους 1,4 δις ευρώ. 

Με τους πόρους αυτούς, ήδη έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό μας σε συνεργασία με τους δήμους τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών για να προγραμματίσουμε έργα και δράσεις χρήσιμα για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ε.Β.: Η Νέα Δημοκρατία και εσείς κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έκανε όλα όσα έπρεπε ως κυβέρνηση για την Αμφίπολη. Ταυτόχρονα η σημερινή κυβέρνηση δεν κατάφερε μέσα σε μια τριετία να κάνει επισκέψιμο τον Τύμβο Καστά;

Τι απαντάτε σε όλους όσους λένε πως και η σημερινή κυβέρνηση καθυστερεί;

Α.Τζιτζικώστας: Μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για ένα σπουδαίο έργο το οποίο από την πρώτη στιγμή στήριξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα το 2013, ήμασταν ο πρώτος φορέας που χρηματοδότησε την ανασκαφή του Τύμβου Καστά, όταν σχεδόν κανείς δεν γνώριζε τη σημασία του. 

Και βέβαια, από τότε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρηματοδοτούμε τις εργασίες προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης. 

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από το αρμόδιο Υπουργείο με το χρονοδιάγραμμα που μας έχει γνωστοποιηθεί να αναφέρει ότι το μνημείο θα είναι επισκέψιμο εντός του 2022. 

Είμαστε εδώ για να πιέζουμε διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να επιταχύνουν τις εργασίες για να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, κάτι το οποίο αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. 

Και βέβαια, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να στηρίξει με επιπλέον πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αυτό το έργο που έχει τεράστια εθνική και οικονομική σημασία για τις Σέρρες, τη Μακεδονία και τη χώρα.

Ε.Β.: Πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο που έχετε υλοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για ποια έργα σας την τελευταία δεκαετία στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης είστε υπερήφανος;

Α.Τζιτζικώστας: Όπως σας είπα, αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει ή υλοποιεί και ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα 8.514 έργα και δράσεις. Και το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία με την πανδημία, το έργο μας δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, μας ικανοποιεί και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να δουλεύουμε για να χτίσουμε τη Μακεδονία του 2030. 

Επειδή ήδη έχω αναφερθεί σε σειρά κρίσιμων έργων σε όλους τους τομείς, επιγραμματικά θα σας αναφέρω σημαντικά έργα στις Σέρρες: 

Όπως η χρηματοδότηση των εργασιών για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης που θα φέρει έσοδα, θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα στην περιοχή.

Όπως επίσης, τα έργα αναπλάσεων και πρασίνου στις πόλεις και τις γειτονιές των Σερρών ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που αλλάζουν, όχι μόνο την εικόνα, αλλά την ίδια την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στις Σέρρες. 

Όπως ακόμα, το έργο που υλοποιούμε στο δίκτυο ύδρευσης των Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών. 

Επίσης, τον οδικό άξονα Αμφίπολης – Σερρών. Αντίστοιχα σημαντικά έργα υλοποιήσαμε και  υλοποιούμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες: 

Όπως στη Θεσσαλονίκη το έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στην Δυτική Είδοδο. 

Στην Ημαθία το νέο Μουσείο Βεργίνας. 

Στη Χαλκιδική τον αυτοκινητόδρομο Ποτίδεας – Κασσανδρείας. 

Στην Κατερίνη την Περιφερειακή Οδό. Στο Κιλκίς τον οδικό άξονα σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη.

Στην Πέλλα τη νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο της Έδεσσας. 

Ως διοίκηση, είμαστε πραγματικά περήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ε.Β.: Κατηγορηθήκατε έντονα για το πρόγραμμα «διέξοδος», πως στήριξε «επιλεκτικά» συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Τι απαντάτε και πως σκοπεύετε να στηρίξετε στο μέλλον όλες τις επιχειρήσεις που επλήγησαν;

Α.Τζιτζικώστας: Να είμαστε ξακάθαροι: Πρώτον, το πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το πρώτο πρόγραμμα στη χώρα επιχορήγησης και όχι δανεισμού των επιχειρήσεων στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας. 

Δεύτερον, με το πρόγραμμα “Διέξοδος” καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιες 7.000 τοπικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα 25.000 θέσεις εργασίας. 

Τρίτον, όλες οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και έγιναν ηλεκτρονικά χωρίς να μπορεί σε κανένα στάδιο να επέμβει ανθρώπινο χέρι. 

Τέταρτον, με την κατάθεση της αίτησης, κάθε επιχειρηματίας και κάθε επαγγελματίας γνώριζε αμέσως το αριθμό των μορίων που συγκέντρωνε. Όχι μόνο δεν υπήρξε απολύτως καμία επιλεκτικότητα, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, αλλά φροντίσαμε τα κριτήρια του προγράμματος “Διέξοδος” να είναι αυτά με τα οποία εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Και πέρα από το πρόγραμμα “Διέξοδος” η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί επιπλέον δράσεις και προγράμματα ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνάει τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Ε.Β.: Τι να περιμένουν οι πολίτες από την Περιφέρεια για την υγεία στην μετά-covid εποχή;

Α.Τζιτζικώστας: Οι Περιφέρειες της χώρας, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν αρμοδιότητες στον τομέα της Υγείας, παρ΄ όλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μέσα στην Πανδημία εξασφαλίσαμε και αξιοποιήσαμε σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους με τους οποίους στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Θα αναφερθώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, άμεσα, εξασφαλίσαμε και αξιοποιήσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ από τους ευρωπαϊκούς μας πόρους με τους οποίους ενισχύσαμε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό. 

Παραδώσαμε 24 νέες κλίνες ΜΕΘ, παραδώσαμε περισσότερους από 50 τόνους ειδών ατομικής προστασίας, 5.000 αντιδραστήρια για τεστ μοριακής διάγνωσης, χιλιάδες rapid tests, αναπνευστήρες και πολλά άλλα είδη υγειονομικού εξοπλισμού. 

Παράλληλα, όπως σας είπα, όλο το προηγούμενο διάστημα αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου συστήματος υγείας με συνολικά 49 παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, και αγορά σύγχρονου εξοπλισμού. 

Και βέβαια, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να ενισχύει τη δημόσια υγεία σε όλα τα επίπεδα, ενώ είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε την πολιτεία στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Ε.Β.: Κύριε Τζιτζικώστα ο Νομός Σερρών παρ’ όλες τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης παραμένει στις τελευταίες θέσεις του σχετικού πίνακα στο κατά κεφαλήν εισόδημα και στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί άραγε;

Α.Τζιτζικώστας: Πέρα από τις δύο διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική και την υγειονομική, που μείωσαν το εισόδημα των πολιτών και αύξησαν την ανεργία, τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικές των κυβερνήσεων δεν ήταν ούτε δυναμικές, ούτε τολμηρές για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της περιοχής αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό από τις φθηνότερες τιμές σε γειτονικά κράτη. 

Οι προτάσεις μας, για Ειδική Ζώνη Κινήτρων στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν οι περιοχές των συνόρων μας όπως οι Σέρρες, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και αναπτυξιακά κίνητρα για τον πρωτογενή τομέα δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν. 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, συνολικά ως πολιτεία, το επόμενο διάστημα, να εξετάσουμε και να δημιουργήσουμε δράσεις, προγράμματα, πολιτικές και κίνητρα, σε ένα ευρύ φάσμα, από τον τουρισμό μέχρι τον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές, για τις περιοχές που θα δώσουν ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση δημιουργώντας νέο εισόδημα και θέσεις εργασίας.

Ε.Β.: Ποια έργα προγραμματίσατε στο Νομό Σερρών και πόσο εύκολη θεωρείται ότι είναι η όποια «μεταστροφή» στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση;

Α.Τζιτζικώστας: Όπως σας είπα, όποια και αν είναι τα προβλήματα, δεν σταματάμε, συνεχίζουμε το έργα που υλοποιούμε: 

Την ανάδειξη του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης.

Την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στις Σέρρες. Τα έργα αναπλάσεων και πρασίνου. 

Την τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και των ειδικών μορφών τουρισμού της περιοχής. 

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Στρυμόνα. 

Τον εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Βισαλτίας και της επεξεργασίας και μεταφοράς λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. 

Τα αντιπλημμυρικά έργα με τη διευθέτηση των χειμάρρων Καμενικίων, Ευκαρπίας, Δυτικού Γαζώρου, Καστρόλλακα και της Τάφρου της Σησαμίας. 

Την αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες. 

Τη δημιουργία “πράσινων σημείων” σε όλους τους Δήμους. 

Την ενίσχυση με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. 

Τις εργασίες στη λίμνη Κερκίνη για την προστασία και ανάδειξή της. 

Τα έργα αγροτικής οδοποιίας και αγροτικού εξηλεκτρισμού σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. 

Τη διασφάλιση της λειτουργίας των δομών στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας και πολλά ακόμα έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς. 

Οι Σέρρες ήταν, είναι και θα είναι το δυνατό χαρτί της Κεντρικής Μακεδονίας, στον πρωτογενή τομέα την αγροδιατροφή, τις εξαγωγές, την πολιτιστική μας κληρονομιά, για αυτό και έχει πάντα κεντρική θέση στο σχεδιασμό μας, για αυτό και θα εντάξουμε σημαντικές νέες δράσεις και έργα σε ολόκληρο το νομό Σερρών, στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. 

Ο στόχος μας είναι διττός: Να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας στις Σέρρες, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για κάθε πολίτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΕΜΗΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

«… βρίσκονται σε εξέλιξη 8.514 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ»

«..οι προτάσεις μας, για Ειδική Ζώνη Κινήτρων θα μπορούσαν να ενταχθούν οι περιοχές των συνόρων μας»

«… πιέζουμε διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού να επιταχύνουν τις εργασίες για να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα στην Αμφίπολη»

Πηγή:NEASERRES

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο πλανήτης «φλέγεται» – Η κλιματική αλλαγή απειλή για τον πλανήτη

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ...

Γιάννης Μυλόπουλος: Προτάσεις για την «πράσινη» μετάβαση, με σεβασμό στο κλίμα

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” θα καταψηφίσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει την αίτηση κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού στην Περιστερά του Δήμου...

Γιάννης Μανιάτης: Η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία να ανταποκριθεί στις σύγχρονες γεωπολιτικές ανάγκες

Το ζήτημα της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Ένωσης τόνισε στην ομιλία του στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Έρευνας ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας...

Έλενα Τούσκα: Το προσωρινό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, να μην γίνει “λουκέτο”

Ανακοίνωση για τη σχολική στέγη με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο σχολείων των Σερρών από την Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών. Τα τελευταία χρόνια,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ έφεραν την αντιπαράθεση μεταξύ Πάνου – Μητλιάγκα

Την αρχή έκαναν κάποιοι ηλικιωμένοι, μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών, που πήγαν τις προάλλες να δουν την Δήμαρχο κ. Μητλιάγκα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο...

«Μερκούρεια» και «Βαλκανική Πλατεία» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το καλοκαίρι είναι εδώ και για το δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με αιχμή τις δύο σημαντικότερες διοργανώσεις του, τα «Μερκούρεια» και τη...

Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριώντης «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών

Τον ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Μαυροθαλάσσης, επισκέφθηκαν, με την ευχή και ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγου, το πρωί της Τρίτης...

Συνέχισε να διαβάζεις