26/04/2024
12 C
Serres

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BURGER ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!

Array

Η συνταγή για το καλύτερο burger!

20′
Χρόνος Εκτέλεσης

20′
Χρόνος Ψησίματος

4 Μερίδες

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

1 Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Η διαδικασία μπορεί να πάρει 4-5 λεπτά.


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κρεμμύδια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 πρέζες ζάχαρη
2 κ.σ. βαλσάμικο

Για τα μπιφτέκια

Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του. Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάτε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά 2 φορές αλλά να μην το σφίξει ή να το ζουλήξει καθόλου καθώς βγαίνει. Πρέπει να το πάρει απαλά όπως βγαίνει από τη μηχανή και έτσι αφράτο καθώς βγει να το βάλει στο σελοφάν. Καλό θα είναι και με το χαρτί με το οποίο θα τυλίξει το σελοφάν να μην το σφίξει αλλά απλά να αγκαλιάσει το κρέας. Επίσης πρέπει να είναι φρέσκο το κρέας.


Για τα μπιφτέκια

6 φέτες μπέικον
800 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες τυρί τσένταρ

Σε ένα άλλο τηγάνι ψηνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας πολύ απαλά χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. ΔΕΝ αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι και αυτό είναι!!
Στο τηγάνι που είχαμε ψήσει το μπέικον, ψήνουμε τα 4 μπιφτέκια.
Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι, τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε 1 ½ φέτα τυρί τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 ½ φέτα μπέικον πάνω από κάθε φέτα τυρί.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και ψήνουμε τα ψωμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο. (Πατάμε λίγο με τα χέρια μας)

Για τη σύνθεση

4 ψωμάκια για μπέργκερ
4 φέτες ντομάτα
μαγιονέζα
κέτσαπ ή σάλτσα bbq
μαρούλι

Για το στήσιμο

Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση το ψωμάκι μας, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ ή τη σάλτσα bbq, το μπιφτέκι, τη ντομάτα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαρούλι και το αγγουράκι πίκλες.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Για το σερβίρισμα

αγγουράκι πίκλες
πατάτες τηγανητές

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...

82χρονη γιαγιά γυμνάζεται καθημερινά για να αντέχει το σeξ με τον 39χρονο σύντροφό της

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και αυτό ισχύει στην περίπτωση μιας 82χρονης που εδώ και λίγα χρόνια έχει συνάψει σχέση με έναν 39χρονο. Η Hattie,...

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη. Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Συνέχισε να διαβάζεις