Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε λαχανικά στη λαδόκολλα, μαζί με πικάντικα αλλαντικά όπως το σουτζούκι;
Αν η απάντηση είναι όχι, τότε είναι καιρός να το δοκιμάσετε!
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Συνολικός Χρόνος: 1:10′
Υλικά
Μερίδες: 4
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους των 2-3 εκ.
2 κολοκύθια, σε κύβους των 2-3 εκ.
2 κίτρινες πιπεριές, σε κύβους των 2-3 εκ.
3 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους των 2-3 εκ.
2 μέτρια κρεμμύδια, σε κύβους των 2-3 εκ.
8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
300 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο φρέσκοψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες των 2 εκ.
150 γρ. σουτζούκι, σε κύβους 2 εκ.
250 γρ. χοιρινό παστό, σε κύβους 2 εκ
λίγη ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη μπασίνα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Κόβουμε 4 λαδόκολλες σε διαστάσεις 35×35 εκ.
Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά στις 4 λαδόκολλες και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο, το σουτζούκι και το χοιρινό παστό.
Ρίχνουμε επίσης ό,τι χυμούς έχουν απομείνει στη μπασίνα.
Βήμα 3
Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πουγκιά, δένουμε αν χρειαστεί με σπάγκο μαγειρικής και ψήνουμε για περίπου 45΄.
Βήμα 4
Ανοίγουμε τα πουγκιά, πασπαλίζουμε με λίγη φρεσκοκομμένη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλουμε με καλά παγωμένο λευκό κρασί.
«Γυμνή» τυρόπιτα με 6 υλικά, στο τσακ μπαμ -Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου