28/04/2024
25.3 C
Serres

Τορτίγιες με κοτόπουλο από τον Άκη

Array

Συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας, τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το ρύζι

  • 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 300 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Για τη γέμιση

  • 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 5-6 τορτίγιες

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο για την...

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών...

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες μετά έμεινα...

«Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια» δήλωσε μεταξύ άλλων η...

Έφη Σαρρή: Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να τη βλέπω

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή. Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την πισίνα που έχει στο σπίτι της,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Επιτυχής χαρακτηρίστηκε η Άσκηση Πολιτικής Προστασίας με τίτλο ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024¨ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην Ηράκλεια.  Ο Δήμος Ηράκλειας συνδιοργάνωσε...

Τζένη Μπαλατσινού: «Νιώθω ευλογημένη που έγινα μητέρα για 4η φορά σε μεγάλη ηλικία»

Αποκλειστικά στην κάμερα του «Πάμε Δανάη» του ΜΕGA μίλησε η Τζένη Μπαλατσινού. Η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε αρχικά στην ημερίδα «Είμαι εδώ για σένα», η οποία...

Γέμισε κόσμο στις Σέρρες η παρουσίαση του βιβλίου ”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ” του Γιάννη Μαγκριώτη

Γέμισε κόσμο προχθές το βράδυ το Φουαγιέ  του Δημοτικού μας Θεάτρου στην παρουσίαση του βιβλίου ”ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ” ”Η πορεία της Ελλάδας και της...

Συνέχισε να διαβάζεις