02/05/2024
20.4 C
Serres

Ιδιοφυείς τρόποι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το μισοτελειωμένο κουτί δημητριακών μας

Array

Θα εκπλαγούμε αν μάθουμε τι και πώς.


Ένα ντουλάπι κουζίνας που είναι γεμάτο με μισοφαγωμένα κουτιά δημητριακών (δεν) είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Τι μπορούμε να κάνουμε με τα δημητριακά που τα παιδιά μας ικέτευσαν να αγοράσουμε, προτού (αλλάξουν γνώμη και) επιλέξουν νέες αγαπημένες συσκευασίες;

Μιλήσαμε με σεφ και ειδικούς στο οικονομικό φαγητό που πρόσφεραν υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε κουτί.

Πώς να ξεχειλώσουμε την διάρκεια ζωής των δημητριακών που ήδη έχουμε

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, ας δοκιμάσουμε την «πρόκληση παγωμένων δημητριακών» που δεσπόζει στο TikTok: Ας ρίξουμε τα δημητριακά σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, ας τα βάλουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα (μερικοί άνθρωποι παγώνουν ένα ολόκληρο κουτί, οπότε μπράβο για την μεγάλο χώρο κατάψυξης που έχουν).

Στη συνέχεια, όταν είμαστε έτοιμοι να το φάμε, απλώς ας ρίξουμε γάλα από πάνω κι ας απολαύσουμε δημητριακά που δεν μουσκεύουν τόσο γρήγορα.

Με αυτό το κόλπο πιθανότατα θα τρώμε περισσότερο από τα δημητριακά που έχουμε μειώνοντας τη σπατάλη φαγητού.


Εχουν μπαγιατέψει; Ας δοκιμάσουμε αυτό το τέχνασμα του TikTok για να τα κάνουμε τραγανά.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να «επαναφέρουμε στη ζωή» τα μπαγιάτικα δημητριακά σε φούρνο ή φριτέζα αέρα.

Ας τα απλώσουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί κι ας τα ψήσουμε σε φούρνο 350 βαθμών Φαρενάιτ (176.7 βαθμοί Κελσίου) για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Σε φριτέζα αέρα τα ψήνουμε στους 390 βαθμούς για 2 με 4 λεπτά.

Ας χρησιμοποιήσουμε δημητριακά σε άλλα γεύματα

Συναρπαστικό «τηγανητό» κοτόπουλο: Πολλοί σεφ ξετρελαίνονται πώς τα δημητριακά – που είναι ουσιαστικά απλά τραγανά κομμάτια επεξεργασμένων δημητριακών και ζάχαρης – μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πανάρουμε αντί φρυγανιάς τριμμένης.


Η Αλί Κχαν είναι παρουσιαστής του Food Network και συγγραφέας γαστρονομίας που ανέλαβε οικοδεσπότης για πέντε σεζόν του “Cheap Eats” στο Cooking Channel.

Αυτός και η οικογένειά του έκαναν πρόσφατα ένα γευστικό τεστ για το κυριακάτικο δείπνο στο σπίτι, αντιπαραθέτοντας κοτόπουλο φριτέζας παναρισμένο με κορν φλέικς με ένα κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο που είχε παναριστεί παραδοσιακά με φρυγανιά τριμμένη.

«Εκπλαγήκαμε, αλλά η εκδοχή του κορν φλέικ ήταν πολύ καλύτερη», είπε.

Fish and chips, το στυλ “Below Deck” : Ο σεφ της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς ριάλιτι Below Deck του Bravo, Ντέιβ Γουάιτ, λατρεύει την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τα δημητριακά μας για να πανάρουμε και, μάλιστα, την πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με την πρόταση να φτιάξουμε fish and chips με οποιαδήποτε δημητριακά έχουμε στη διάθεσή μας.

«Ας ξεκινήσουμε με ένα νόστιμο, λευκό ψάρι», λέει. «Για να το πανάρουμε, ας έχουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σε ένα χτυπημένα αυγά με γάλα και σε ένα τα αγαπημένα μας δημητριακά, θρυμματισμένα.

Πασπαλίζουμε το ψάρι σε αλεύρι, μετά το ”δένουμε” στα χτυπημένα αυγά και το γάλα και τέλος το τυλίγουμε στα ψίχουλα δημητριακών.

Τηγανίζουμε, μαζί με μπαστουνάκια πατάτες, αλατοπιπερώνουμε με ξίδι βύνης και αλάτι, και μετά σερβίρουμε με σάλτσα ταρτάρ και λίγο μάραθο».

Κι ας μην ξεχάσουμε το γλυκό: Ο Φράνκι Σελένζα είναι ο γαστρονομικός οικοδεσπότης των “Sguggle Meals” του Tastemade, το οποίο προσφέρει οικονομικές συνταγές και εύκολες τεχνικές σε καθημερινούς ανθρώπους.

Πρότεινε τη χρήση δημητριακών πολύ ωραία γεύση για νέες «αποδόσεις σε νόστιμα επιδόρπια.

«Σκέφτομαι το παγωτό τύπου Milk Bar, το οποίο ενσωματώνει γάλα με δημητριακά και πασπαλίζεται με καραμελωμένα θρυμματισμένα κορν φλέικς.

Μια άλλη ιδέα είναι να προσθέσουμε γλυκά δημητριακά σε ένα γάλα ξηρών καρπών, να το αφήσουμε να βράσει και μετά να το στραγγίσουμε».

«Είναι διασκεδαστικό να έχουμε αυτή τη νοστιμιά με λιωμένο βουτυρένιο marshmallow και να χρησιμοποιούμε τα δημητριακά που μας περισσεύουν για να φτιάξουμε κάθε λογής λιχουδιές», λέει.

«Μου αρέσει να ”στολίζω” το δικό μου με μικρές εκπλήξεις, όπως κεράσματα από κακάο με ψιλοκομμένες μέντες σοκολάτας και μίνι κομματάκια ημίγλυκης σοκολάτας».

Τα φαγητά της «φτώχειας»: Τα 6 Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια κι όμως είναι πεντανόστιμα και θρεπτικά

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον πολιτισμό, αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά...

Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο...

Η πόλη Ντόσον στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σόουρτο...

Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν 100 κίλα! (photo)

Η αδημοσίευτη φωτογραφία, που αποκάλυψε μόνη της. Το ημερολόγιο της δίαιτας της Σίσσυς Χρηστίδου συνεχίζεται. Πέρασαν 47 μέρες από τότε που ξεκίνησε την προσπάθειά της...

10 Έλληνες άντρες απάντησαν γιατί δεν μας την πέφτουν πια στα μπαρ

Το ποτάκι κάποτε βοηθούσε. Τώρα πια όχι. Μάθε γιατί. Ετοιμαζόμαστε και γινόμαστε κουκλίτσες για να βγούμε έξω. Καθόμαστε με τις φίλες μας στο bar και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρίνα Σάττι: Κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της

"Υποτίθεται ότι στις 4 βγαίνουμε live στον αέρα. Προσπαθούν να μας σώσουν απ' έξω αλλά…". Αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο περιστατικό ήρθαν νωρίτερα σήμερα (25/5) η...

Λευτέρης Αυγενάκης: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε χθες με ισχυρή πλειοψηφία (425 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 33 αποχές) την πρόταση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας, για τρεις σημαντικές...

Μάνος Γαβράς: Πέρασα δυσκολίες στο εξωτερικό, κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο

Είχα δυσκολευτεί πολύ οικονομικά, είπε ο ηθοποιός O Μάνος Γαβράς μίλησε για τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε, όσο βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega...

Συνέχισε να διαβάζεις