30/05/2024
14.8 C
Serres

Τσίπρας: «Βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους»

Array

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στον Σκάι – «Δεν καταθέσαμε υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη, επειδή δεν ψηφίσαμε την τροπολογία», ανέφερε

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το προσωπικό πολιτικό του μέλλον, αλλά και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ενόψει του ντιμπέιτ, «να φωνάξετε άλλους δυο αταίριαστους της πολιτικής εμένα και τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ελπίζω να μην χρειαστεί» η μετωπική του αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη σε μια τηλεμαχία, ενόψει ενός πιθανού, δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ερωτηθείς για το κόμμα Κασιδιάρη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντλεί ψηφοφόρους από την εκλογική δεξαμενή του, «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ Μητσοτάκης για να καταφεύγει σε αυτού του είδους» τις κατηγορίες, αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, όχι όμως για να κάνουν καμπάνια στη φυλακή».

Nektar

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα πάρα πολύ απλό τρόπο μπορούσε το ελληνικό κοινοβούλιο με τεράστια πλειοψηφία, τη στιγμή που «αυτή η περιπέτεια έχει φουσκώσει τον Κασιδιάρη, έχει φουσκώσει την ακροδεξιά».

Ως προς την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο, «τι να καταθέσουμε υπόμνημα για κάτι που δεν ψηφίσαμε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ως “εξόχως προβληματικό θεωρούμε όλο αυτό που βλέπουμε».

«Δεν κάνεις καλό στη Δημοκρατία χρησιμοποιώντας αντιθεσμικές μεθόδους» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε για τα όσα είπε το πρωί ο πρωθυπουργός, πως «θα κάτσουμε εμείς να αναμετρηθούμε με την παράνοια; Αυτό είναι παράνοια».

Την ίδια ώρα, «βλέπω να ασκούνται διάφορες πιέσεις» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας με φόντο τις διεργασίες στη δεξιά πολυκατοικία, σημειώνοντας πως «βλέπω μία μεγάλη αναταραχή στην δεξιά πολυκατοικία με τους αποκλεισμούς κομμάτων, μετά το κόμμα Κασιδιάρη, το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, το κόμμα της κ. Λατινοπούλου.


Αυτή η κινητικότητα δεν είναι φυσιολογική, βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους για να μονοπωλήσουν μία στρατηγική που ξεκίνησε με την φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου», επικαλούμενος την καταγγελία του κ. Βελόπουλου πως υπήρξε απόπειρα αποστασίας.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει αυτήν την «κινητικότητα», «λέω ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε μια μεγάλη πίεση και θέλουν να διεμβολίσουν» οτιδήποτε βρίσκεται στα δεξιά τους, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο αυτό, «αισθάνονται έναν μεγάλο ανταγωνισμό με κόμματα στα δεξιά τους που τον αντιμετωπίζουν με έναν τρόπο που δεν είναι φυσιολογικός» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ακόμη πως «θεωρώ ότι αυτή είναι μια στρατηγική λανθασμένη, που δεν κάνει καλό σε τελική ανάλυση στη δημοκρατία μας, Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά».

Αναφορικά με τη στάση του κόμματός του στην υπόθεση Κασιδιάρη, «είπα με σαφήνεια ότι δεν θα έπρεπε καν να έχει επιτραπεί στον κ. Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια και προεκλογικό αγώνα από τη φυλακή» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς για το εάν έχει συναντηθεί πρόσφατα με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε δηκτικά πως «και πιάσαμε τον Μάη!», ενώ έκανε λόγο για «τραμπικές μεθόδους».

«Εγώ κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχασε ένα σημαντικό σύμμαχό του». τον κ. Σόιμπλε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω». «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφυσήσει τον μπαμπούλα Βαρουφάκη, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης έχει εμμονές» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως “εγώ δεν κάνω συναντήσεις ειδικότερα με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά».


Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών, «η απλή αναλογική κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλει κυβέρνησης» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως «έχω την πεποίθηση ότι το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής».

Την ίδια ώρα, «αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, δεν ξέρω αν θα μπορεί με όλα όσα έχουν συμβεί και με βάση τα προβλήματα» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, για το οποίο είπε πως «δεν νομίζω ότι είναι αμελητέο».

Στον αντίποδα, «εγώ πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει όχι στη βάση των προσώπων αλλά των προγραμμάτων» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και απάντησε αναφορικά με το θέμα του πρωθυπουργού στην περίπτωση συμμαχικής κυβέρνησης πως «αυτό θα το λύσει ο ελληνικός λαός αν η διαφορά των δύο κομμάτων είναι τέτοια που δεν θα αφήσει περιθώρια».

Στην κατεύθυνση αυτή, προανήγγειλε πως αύριο θα καταθέσει 11 σημεία δυνητικής προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων ως «συμβόλαιο αλλαφής», ενώ για τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε πως «ο κ. Ανδρουλάης στο θέμα αυτό θα πει τις απόψεις του και θα τα ξανασυζητήσουμε την επομένη των εκλογών». «Όλα όσα θα πέσουν στο τραπέζι, καλώς να πέσουν», όπως είπε, «αλλά την επόμενη μέρα όμως έχουμε ευθύνη να φτιάξουμε κυβέρνηση», παρατήρησε.

Στο ερώτημα αν παραπέμπει στον Ανδρέα Παπανδρέου το «Συμβόλαιο αλλαγής», «τι να κάνουμε; Αφού πρέπει να έχουμε και το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα σε κυβέρνηση συνεργασίας» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ενώ υποστήριξε για τα λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη πως «εγώ θέματα νομίσματος δεν έθεσα σε συζήτηση», ούτε σε διαπραγμάτευση όταν ο κ. Σόιμπλε τα έθετε ως θέματα. «Δεν θα βάλουμε αυτή τη συζήτηση στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο να μετάσχει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε στο εάν θα το προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας πως «ρωτήστε τον κ. Ανδρουλάκη, θα τον προτείνει», σχολιάζοντας πως «να λύσω δικά μας προβλήματα. Των άλλων θα λύσω;», ενώ για την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αντώναρου, «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να νικήσει τις εκλογές. θα πει ότι όχι, μην έρθετε;» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, ενώ δήλωσε πως «θα εκπλαγείτε από τη σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «σκληρά κομματικό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ», παρατηρώντας ότι «η αριστεία έχει μετατοπιστεί σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση προς τα εδώ».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση», λέγοντας πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι «απολύτως ανοιχτό το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα».

Ως προς το προσωπικό του πολιτικό μέλλον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες» αντέτεινε, ενώ «θα έρθει η ώρα να δούμε πως είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο» ανταπάντησε, σε περίπτωση αποχώρησής του.

Αν ακούει Βανδή, αν και δεν δήλωσε φαν της λαϊκής μουσικής, «ευχάριστα ακούω κομμάτια της», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ «τώρα είναι στα χέρια του Ολυμπιακού ποιος θα πάρει πρωτάθλημα, οπότε δεν ξέρω», κατέληξε για τον φετινό πρωταθλητή.

Διαψεύδει τη συνάντηση με Τσίπρα και ο Βαρουφάκης

Διαψεύδει ο επικεφαλής του ”ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη” δημοσιεύματα για συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη.

«Μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του (”δεν το υιοθετώ αλλά λένε…”) στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα», υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του («δεν το υιοθετώ αλλά λένε…») στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα. Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει την Δεξιά Πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;

«Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει τη δεξιά πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;», διερωτάται επίσης.

Ο Τσίπρας διέψευσε μυστική συνάντηση με Βαρουφάκη στο Σούνιο -«Δεν κάνω συναντήσεις στα κρυφά»

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Να μην βάλουν πρόστιμα οι Δήμαρχοι για την νέα εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους Δήμους να απειθαρχήσουν στην εγκύκλιο και να μην βάλουν πρόστιμα καθώς τον Απρίλιο του 2024 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Αυτή την Παρασκευή στο Δήμο Σερρών η εθελοντική δράση “WORLD CAFÉ” – Διάλογοι...

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τους Roes Cooperativa, διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μία βιωματική δράση...

Ιωάννης Καλόμοιρος, Πρόεδρος της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με προυποθέσεις η συνεργασία των εξωτερικών...

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, περί αναστολής της συνεργασίας του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Χώρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου – “Δεν μπορούσα να το ζήσω 100%”

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε πώς αισθάνεται που η γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι αποφυλακίζεται σε 1,5 χρόνο, ενώ επίσης, αναφέρθηκε και στον άντρα...

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Σερρών την Τρίτη 28 του μηνός Μαΐου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ.

Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί  η 26η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης και ταυτόχρονα με...

Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ υπήρξε η μόνη παράταξη που στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

«Η Ελλάς δεν μπορούσε να απουσιάσει από αυτή την ιστορική για το μέλλον της Ευρώπης συλλογική προσπάθεια. Γιατί η τύχη της είναι στενά, αναπόσπαστα...

Συνέχισε να διαβάζεις