Ένα χορτοφαγικό hot dog με πλούσια πικάντικη coleslaw και μουστάρδα ταχίνι, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι vegan.
Συνολικός Χρόνος: 30′
Υλικά
Μερίδες: 3-4
Για τα hot dog
6 plant based λουκάνικα
6 ψωμάκια hot dog vegan
1 ντομάτα, σε φέτες
Για την coleslaw
250 γρ. λάχανο, σε λεπτές λωρίδες
2 μικρά ξινόμηλα, τριμμένα
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 λάιμ, τον χυμό
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη μουστάρδα ταχίνι
4 κουτ. σούπας ταχίνι
4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ταχίνι
4 κουτ. σούπας νερό
3/4 φλιτζ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης (σιρόπι σφενδάμου)
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Coleslaw: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο. Γίνεται καλύτερη αν την ετοιμάσουμε από την προηγουμένη.
Βήμα 2
Μουστάρδα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε. Αναλόγως του ταχινιού που θα χρησιμοποιήσουμε, ενδεχομένως να χρειαστούν 1-2 κουτ. σούπας νερό επιπλέον για αραίωμα.
Αρχίζουμε να σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα λουκάνικα. Αχνίζουμε τα ψωμάκια να μαλακώσουν και τα γεμίζουμε με τα λουκάνικα, τις φέτες ντομάτας και την coleslaw. Γαρνίρουμε με τη μουστάρδα ταχίνι και σερβίρουμε.
Συνταγή για λαχταριστή πίτσα με τη λαγάνα που περίσσεψε από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό από το ΓΕΩΤΕ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας