03/05/2024
14.3 C
Serres

Vegetarian burger από κριθαράκι από τον Άκη

Array

Φτιάξτε ένα νόστιμο μπιφτέκι από κριθαράκι και απολαύστε το burger χωρίς τύψεις!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μπιφτέκι

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.
  • Βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ. καλύπτουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει.
  • Κόβουμε το μείγμα με κουπ-πατ 10 εκ. σε 6 κύκλους έτσι ώστε να έχουμε 6 μπιφτέκια από κριθαράκι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Περνάμε κάθε μπιφτέκι από το αλεύρι, τα αβγά, το πάνκο και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις, 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και μοιράζουμε την κέτσαπ, τα μανιτάρια, τα μπιφτέκια, φέτες από τη ντομάτα, τη μαγιονέζα, τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για το μπιφτέκι

  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • 350 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 100 γρ. πάνκο
  • 200 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 6 ψωμάκια για burger
  • 60 γρ. σπιτική κέτσαπ
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon, ψημένα
  • 1 ντομάτα
  • 60 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 6 φύλλα μαρουλιού

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Κική Μακρυπούλια: Σούσουρο με την φώτο της μητέρας της Ζέτας, πιο όμορφη και...

Η Ζέτα Μακρυπούλια μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram μία τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα της, Κική. Η φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη στα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Το καλύτερο κόλπο για εύκολο πακετάρισμα πριν από τις διακοπές

Το τρικ που ακολουθεί μία μαμά 2 παιδιών και έγινε viral στο Tik Tok. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο κι αν ανυπομονούμε για τις διακοπές μας,...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Απίθανος Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά με ιστορικό ρεκόρ!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, φτάνοντας παράλληλα σε ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του αθλήματος. Στις 21 Αυγούστου 2022, στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας...

Συνέχισε να διαβάζεις