Απ’ του χρόνου το κουδούνι θα χτυπά μια ώρα αργότερα

Τέλος ο βασανιστικός θόρυβος από το ξυπνητήρι στις επτά το πρωί

Από του χρόνου το κουδούνι θα χτυπά στις 09:00, πράγμα που σημαίνει λίγος παραπάνω ύπνος το πρωί για τους μαθητές.

Όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η διαδικασία για να χτυπά από του χρόνου το κουδούνι 45 λεπτά αργότερα προχωρά κανονικά και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει στα χέρια του το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής.

Η αλλαγή αυτή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων θα επηρεάσει επίσης και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου που θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. Παρ’ όλ’ αυτά οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν με την προοπτική αυτή, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστο, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 fm» κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του υπουργείου.

Όπως είπε, η απόφαση για την έναρξη των μαθημάτων στις 09:00 ελήφθη μονομερώς από τον κ. Γαβρόγλου. Εκτίμησε μάλιστα ότι πιθανόν το μέτρο να ωφελήσει μόνο τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές, ενώ εξέφρασε το φόβο ότι θα καταργηθούν σχολικές μονάδες.

Τέλος κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν κάλεσε σε διάλογο για το θέμα αυτό τους εκπαιδευτικούς, όπως και για άλλα σοβαρότερα θέματα, όπως το Νέο Λύκειο.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους γονείς που ανησυχούν με την επικείμενη αυτή αλλαγή, σε παλιότερες συνεντεύξεις του ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου είχε διαβεβαίωσει ότι δε θα επηρεαστεί ούτε ο θεσμός της «πρωινής προσέλευσης», αλλά ούτε και η λειτουργία του ολοημέρου σχολείου.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here