Από την Αγία Πετρούπολη στη Θεσσαλονίκη, η ταινία για τον Καποδίστρια

«Ο σημαντικότερος Έλληνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Μαρτίου

«Ο σημαντικότερος Έλληνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Μαρτίου, μετά την επιτυχημένη προβολή του στην Αγία Πετρούπολη πριν από δύο μήνες.

Μετά την πολύ επιτυχημένη προβολή του στην Αγία Πετρούπολη, το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Καποδίστρια θα κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου.

Ο «βασικός Έλληνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», μονοπώλησε το θαυμασμό Ελλήνων και Ρώσων ακροατών στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Νοεμβρίου, όπου έκανε την πρεμιέρα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, η οποία συμπληρώθηκε το 2018, εστιάζει σε πτυχές της ζωής του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην ταινία παρουσιάζονται οι διπλωματικές επιτυχίες του ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας αλλά και η ιστορία του έρωτά του Ιωάννη Καποδίστρια για τη Ρωξάνδρα Στούρτζα με την οποία είχαν ως κοινό όνειρο την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγιναν στην Ελλάδα, σε τοποθεσίες που συνδέονται στενά με τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια: στην Κέρκυρα, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, στο Ναύπλιο, όπου δολοφονήθηκε, και στο όρος Ζάλογγο, σύμβολο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Σημαντικές σκηνές γυρίστηκαν σε κτίρια — εμβλήματα της Ρωσίας, όπως το υπαίθριο μουσείο «Λόφοι του Λένιν», στο μουσείο-έπαυλη «Αρχάνγκελσκογιε», στο Κρατικό Ιστορικό-Λογοτεχνικό Μουσείο του Αλεξάντρ Πούσκιν.

Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στις 18:00 στο Ciné Tonia Marketaki.

Την ταινία θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων η σκηνοθέτης Σβετλάνα Μουζιτσένκο, ο ηθοποιός Ευκλείδης Κιουρτζίδης και ο κινηματογραφιστής Ρουσλάν Γκερασιμένκοφ.

via