Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο – Με δυσκολία η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει το χωριό Νεμούτα, όπου καίγονται σπίτια και περιουσίες. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να μην επεκταθεί η φωτιά στο δρυοδάσος της Φολόης, μία προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000. Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Νέα Πέραμος: Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει σε δασική έκταση ενώ επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις».

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10:00 στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά Νέα Πέραμος: Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της τροχαίας ο οποίος ανέφερε ότι η «Η Ολυμπία Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα έχει ανοίξει, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία από τα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς είναι ανοιχτή μόνο η αριστερή λωρίδα».

Στην περιοχή υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ πιθανές καθυστερήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων μίλησε στο Newsbomb.gr για τη φωτιά στη Νέα Πέραμο

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr και στον Νίκο Χριστοφάκη για την φωτιά στη Νέα Πέραμο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μόλις μάθαμε ότι έπιασε φωτιά ήρθαμε αμέσως εδώ.

Εδώ έχει λίγα σπίτια, 15, τα οποία εκκενώσαμε από νωρίς. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχει αλλάξει η πορεία του ανέμου και απομακρύνει τη φωτιά».

Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προληπτικά την Άνω Βλυχάδα και να κινηθούν προς Μέγαρα, μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Δείτε επίσης