Γιάννης Κότσιρας για MasterChef: Αν υπήρχαν περισσότεροι Παύλοι, θα ήμασταν καλύτερη Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη μουσική βιομηχανία, για το πόσο επηρέασε η καραντίνα τους καλλιτέχνες, για το νέο του τραγούδι με τίτλο «Βαγκέο» και την πηγή έμπνευσής του, αλλά και για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του που τον σημάδεψε.

«Δεν την πένθησα όπως θα ήθελα. Η βασική αιτία ήταν ότι ήμασταν μόνο τέσσερις άνθρωποι. Η κηδεία έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο, ενώ η μητέρα μου ήταν ένας τρομερά κοινωνικός άνθρωπος. Επίσης, είχα την τύχη να έχω δύο μωρά παιδιά, που έτσι κι αλλιώς δεν σ’ αφήνουν να πενθήσεις».

Παραδέχτηκε ότι έχει κλάψει για γυναίκες, ότι έχει μετανιώσει για κάποιες δηλώσεις του και ότι τον επηρέασε η επιτυχία, τόσο σε δισκογραφικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Γιάννης Κότσιρας αναφέρθηκε, επίσης, για τα πρώτα του χρόνια ως τραγουδιστής, για τη σχέση με τον ναυτικό πατέρα του και το τραγούδι που έγραψε γι’ αυτόν.

«Ένας φίλος μου με άκουσε να τραγουδάω στο συνεργείο αυτοκινήτων που δούλευα και μου είπε να πάω σε ένα μαγαζί για να με ακούσουν. Πήγα, τραγούδησα 2 – 3 τραγούδια, με άκουσαν και μου είπαν “έλα”.

Στην αρχή έπαιζα για να τρώει ο κόσμος. Η μάνα μου το δέχτηκε, αλλά ο πατέρας μου δυσκολεύτηκε πολύ. Οι παλιοί άνδρες είχαν την αίσθηση ότι ήταν μυστήρια η νύχτα.

Μου έλεγε: «θα γίνεις μουσικάντης;».

Κι εγώ του απάντησα τότε «όταν θα έρθεις να με δεις, θα σε βάλω να πληρώσεις» και του το έκανα. Τον έφερε η μάνα μου ένα βράδυ και τον έβαλα και πλήρωσε».

Ο λόγος που ο Γιάννης Κότσιρας έκλεισε το Twitter

Ακόμη, ο ταλαντούχος ερμηνευτής εξηγεί γιατί έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter, τη θέση του για τα τρολ του Διαδικτύου και τι ακριβώς τον ώθησε να φτιάξει παιδικό κανάλι στο Youtube.

«Εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό – κομματικό γήπεδο και μου φαινόταν ένα ρεύμα ότι πάει να γίνει αρένα των κομματικών τρολ. Πολλές φορές αυτολογοκρίθηκα. Τα τελευταία 2 – 3 χρόνια, επειδή ο κόσμος απηύδησε, βρήκε μια διέξοδο στο Διαδίκτυο, και μαζί με όλους αυτούς βγήκε μία κακία όπου και μία ανάρτηση να κάνεις για το καλημέρα, θα σου πουν: «πού τη βλέπεις την καλημέρα;»».

Τέλος, ο Γιάννης Κότσιρας εξομολογήθηκε πως παρακολούθησε το φετινό «MasterChef» για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

«Η παραπληροφόρηση έχει βρει τον χώρο της και στην τηλεόραση.

Ειδικά, στην καραντίνα ήταν το παράθυρό μας στον κόσμο. Δεν βλέπω καθόλου ενημέρωση στην τηλεόραση. Ούτε ριάλιτι δεν βλέπω.

Έβλεπα το MasterChef για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο Παύλος ήταν ένας από αυτούς τους λόγους.

Είναι ένα από τα διαμάντια που βγήκαν μέσα από την τηλεόραση και θεωρώ ότι αν υπήρχαν περισσότεροι Παύλοι στην Ελλάδα θα ήμασταν μία πολύ καλύτερη χώρα».