Να βλέπουμε το τέρας κατάματα – Του Γιώργου Ποιμενίδη*

Το κείμενου του Γιώργου Ποιμενίδη για την εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιριών

Διαβάστε εδώ το κείμενο:

Μπράβο στον υπάλληλο Ιδιωτικής εταιρείας παροχής ρεύματος που ανέβαλε τη διακοπή κατά μία ώρα, όπως τον παρακάλεσε ο πατέρας της οικογένειας, επειδή το παιδί είχε μάθημα εξ’ αποστάσεως και αυτός ο ίδιος αδυνατούσε να πληρώσει το χρέος. Ειλικρινά μπράβο και από εμάς.

Το μπράβο ακούστηκε και από τα μέσα ενημέρωσης. Τα οποία ΜΜΕ μένουν στο «παράταση για μία ώρα» και όχι στην  ουσία ότι τελικά το ρεύμα κόπηκε.

Η παρέμβαση των ΜΜΕ μας έκανε να δούμε αυτή την πράξη ως μια ανθρώπινη. Φωτίστηκε το πρώτο μέρος και όχι το δεύτερο.

Το τερατώδες, ανθρωποφάγο πρόσωπο της όποιας εταιρείας που σκοπό έχει το κέρδος και όχι την κοινωνική ανάγκη του αγαθού που προσφέρει, στην περίπτωσή μας το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν προσπαθώ να μηδενίσω ούτε να μειώσω την ευαισθησία που έδειξε ο υπάλληλος. Φάνηκε όμως και η αδυναμία του κάθε μεμονωμένου ανθρωπιστή μπροστά στο γενικό, κοινωνικό πρόβλημα. 

Χιλιάδες χρόνια τώρα, κανένας μα κανένας δεν πήρε ποτέ το μέρος του Πολύφημου στην Οδύσσεια του Ομήρου όταν είπε στον «Κανέναν» «εσένα θα σε φάω τελευταίο». Εκεί δεν υπάρχει καμιά ανοχή στην προσφορά που κάνει στον Βασιλιά της Ιθάκης.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Το τέρας δεν δικαιούται συμπάθειας για την παράταση του θανάτου που προσφέρει. Ούτε υπάρχουν διαστρευλωτές να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. 

Το ίδιο αμείλικτοι πρέπει να είμαστε και απέναντι στις εταιρείες και ομίλους που κερδίζουν εις βάρος μας. Να έχουμε την δύναμη να προχωράμε τη σκέψη μας στην ουσία των πράξεών τους που είναι εγκληματικές και να μη μένουμε σε αυτό που μας σερβίρουν.

Να μη θαμπωνόμαστε από την παρουσίαση που αναλαμβάνουν άλλες εταιρείες, πληροφόρησης ή ενημέρωσης, εξ ίσου κερδοσκοπικές, να παρουσιάσουν το έγκλημα πιο ελαφρύ πάντοτε.

Η ουσία είναι ότι το ρεύμα κόπηκε. Ο κύκλωπας είναι εκεί και πρέπει να το τυφλώσουμε. Όχι αυτός να τυφλώνει εμάς.

* Ο Γιώργος Ποιμενίδης είναι Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και στέλεχος του ΚΚΕ

Διαβάστε επιπλέον: