«Τσουρέκια» και… «σάπια ψάρια» κατ’ οίκον από κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

«Σπανάκι πράσινο», «τσουρέκι», «σουφλέ σοκολάτας», «λευκό», και… «σάπια ψάρια» διακινούσε στις πιάτσες των ναρκωτικών μία συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για τις κωδικές ονομασίες κάνναβης και κοκαΐνης που «έσπρωχναν» τα εννιά άτομα (επτά Έλληνες και δύο Αλβανοί) που συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Μέγαρα και Κυψέλη. Αξίζει να σημειώσουμε αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. 

Η συγκεκριμένη συμμορία δρούσε κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής διακινώντας ναρκωτικά ακόμη και την περίοδο της «καραντίνας» λόγω του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εδώ και εβδομάδες δούλευαν την υπόθεση, συλλέγοντας πληροφορίες και δημιουργώντας το «προφίλ» των εμπλεκομένων, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν και τις αποθήκες – καβάτζες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Αρχηγικό ρόλο είχαν οι δύο Αλβανοί, που εξασφάλιζαν τις ποσότητες ναρκωτικών, τη μεταφορά τους στην Αθήνα, την αποθήκευση τους και στη συνέχεια την προμήθεια των επτά διακινητών της κάνναβης και της κοκαΐνης.

«Πακιστανικοί» αριθμοί σε κινητά τηλέφωνα

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις κωδικές ονομασίες που προαναφέραμε για τα ναρκωτικά, ψεύτικα ονόματα, ενώ εφάρμοζαν μέτρα αντιπαρακολούθησης και ιδιαίτερης προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του κυκλώματος παρέδιδαν κάνναβη και κοκαΐνη κατ’ οίκον, ενώ το τελευταίο δίμηνο διαπιστώθηκε ότι έκαναν περισσότερες από 246 συναλλαγές.

Τέλος, σε 10 κατ’ οίκον και τρεις σε οχήματα, έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με δύο φυσίγγια, σιδερογροθιά, δύο σουγιάδες, έξι ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα!

Διαβάστε επίσης εδώ: