Μένιος Φουρθιώτης : Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση του παρουσιαστή – Απαντήσεις Χρυσοχοϊδη για την αστυνομική συνοδεία

Στο πεδίο της δικαιοσύνης έχει μεταφερθεί η πολύκροτη υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο παρουσιαστής προκειμένου να μπαίνει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Μένιο Φουρθιώτη,

μετά από εκείνες που διενεργούν η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Οικονομική Εισαγγελία

με θέμα την επεισοδιακή εισβολή του στο υπουργείο Εργασίας με μπράβους αλλά και τη διερεύνηση σειράς οικονομικών υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δικογραφία, για τη «δημοσιογραφική» ταυτότητα και τη διαπίστευση του Μ. Φουρθιώτη στα υπουργεία

σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Βάσει της καταγγελίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία και ανατέθηκε προς διενέργεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα στον κ. Στεφανάτο αναμένεται να διαβιβαστεί και η αναφορά της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ταυτότητας με την οποία θα ζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ουδέποτε του έχει χορηγηθεί δημοσιογραφική ταυτότητα.

Στην τρίτη δικογραφία αναμένεται να συσχετισθεί και ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα,

μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στη Βουλή,

η οποία και δεν του χορηγήθηκε.

Απαντήσεις Χρυσοχοϊδη στη Βουλή
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στοιχεία

για το πως βρέθηκε ο Μ. Φουρθιώτης με πολυάριθμη αστυνομική προστασία.

Ο υπουργός απαντά στην Βουλή (στις 10:00) σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη

και μεταξύ άλλων αναμένεται να καταθέσει στοιχεία για αρκετούς «στόχους» τύπου Φουρθιώτη που απολάμβαναν την προηγούμενη περίοδο τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Δείτε επίσης: