Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τους εργαζόμενους σε αναστολή για το μήνα Νοέμβριο, καθώς η χώρα μπαίνει σε lockdown to Σάββατο.

Σε τρία πρόσθετα μέτρα, στα οποία έχει συμφωνήσει με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το νέο lockdown που θα τεθεί σε ισχύ στη χώρα από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • Πρώτον, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον Νοέμβριο θα πάρουν ενίσχυση για τον Νοέμβριο -στις αρχές Δεκεμβρίου- 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ που ήταν το επίδομα μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μέτρο πέραν του δώρου Χριστουγέννων, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.
  • Δεύτερον, επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας τα οποία έληγαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.
  • Τρίτον, θα δοθούν 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι γύρω στους 130.000.

Διαβάστε επίσης για το lockdown: