Ντέμπλας: 20% η πληρότητα στη Σιθωνία

Κάλεσμα προς όλους, να επισκεφθούν τη Σιθωνία, χωρίς φόβο, απηύθυνε ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

“Η Σιθωνία είναι ευλογημένος τόπος, είναι παράδεισος πραγματικά και καλούμε όλους να έρθουν στη Σιθωνία, να κάνουν τις διακοπές τους άφοβα γιατί είναι πραγματικά ασφαλής προορισμός”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Αυτό το οποίο παρακολουθούμε κι εμείς είναι ότι όλοι οι επιχειρήσεις οι επαγγελματίες μας, τηρούμε θα έλεγα αρκετά καλά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη”.

Αγωνία για το μέλλον του τουρισμού

Αναφερόμενος στη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Ντέμπλας σημείωσε, πως, ενώ από την αρχή του καλοκαιριού, υπήρχε αισιοδοξία με την αναμονή του οδικού τουρισμού από τα Βαλκάνια, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα έχει αντιστραφεί.

«Η αισιοδοξία έχει αντικατασταθεί θα έλεγα κατ’ ελάχιστον με κατήφεια και με αγωνία για το μέλει γενέσθαι, διότι δεν πάνε καλά τα πράγματα», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σιθωνίας, φέτος το ποσοστό των επισκεπτών κυμαίνεται γύρω στο 20%, στα καταλύματα, στα ξενοδοχεία στα κάμπινγκ και το οποίο τα Σαββατοκύριακα αγγίζει το 25%.

«Όπως καταλαβαίνετε, όλοι ευλεπιστούσαμε ότι, τουλάχιστον για τη Χαλκιδική, θα είχαμε φτάσει σε ποσοστά του 50%», ανέφερε.

Εσωτερικός τουρισμός

«Χθές Τετάρτη, στην περιοχή Τριπόταμος του Ν. Μαρμαρά, που είναι ένας παράδεισος, ήταν ελάχιστος ο κόσμος.

 Δεν υπάρχει κόσμος.

Ευελπιστώ μετά τις 15 του μηνός να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να έρθουν οι Σέρβοι, που αποτελούν σημαντική αγορά για όλη τη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε.

Το Porto Carras και ο Ιβάν Σαββίδης

«Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του συγκροτήματος του Porto Carras στον Όμιλο Σαββίδη, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους», τόνισε ο κ. Ντέμπλας.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η παρουσία του κ. Σαββίδη σηματοδοτεί μια διαφορετική αυριανή μέρα και για την οικονομία και για τους πολίτες, αλλά και για τη διεκδίκηση σημαντικών έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο δρόμος”, εξήγησε.

Όπως τόνισε, έχουν υπάρξει συναντήσεις με την πλευρά Σαββίδη και υπάρχει η πληροφορία ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι για διακοπές στη βίλα που ανακαινίζεται, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ντέμπλας, αναμένονται και σημαντικοί επισκέπτες του επιχειρηματία.

Αυτό που υπογράμμισε ο δήμαρχος Σιθωνίας είναι, ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία που θα σέβεται και τα δυο μέρη.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για την Κρήτη: