Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ομάδα πανεπιστημιακών προσφεύγει στο ΣτΕ !

Προσφυγή στο ΣΤΕ ετοιμάζει ομάδα Πανεπιστημιακών σύμφωνα με το καθηγητή Χριστόπουλο αναφορικά με τη προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Συγκεκριμένα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης για την πρόσληψη αστυνομικών που προορίζονται για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ετοιμάζουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Καθηγητής Παντείου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Ο καθηγητής, στην ανάρτησή του, σχολιάζει καυστικά το περιεχόμενο της προκήρυξης, το οποίο θέτει ως βασική και ελάχιστη προϋπόθεση το απολυτήριο Λυκείου και όχι το πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος όπως ρητά είχε εξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Στο τέλος μάλιστα, προαναγγέλλει και την προσφυγή στο ΣτΕ:

«Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα».

Διαβάστε στην συνέχεια την ανάρτηση του κ. Χριστόπουλου:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ.

Στην αρχή της βδομάδας που πέρασε αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1000 ειδικών φρουρών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Γεννιέται λοιπόν η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα το 2021.

Προσόντα; απολυτήριο Λυκείου και οι ακόλουθοι χρόνοι στις δοκιμασίες:
«1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)

  1. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  2. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
  3. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).»

Λυπάμαι, αλλά δεν τρολάρω.

Η κυβέρνηση προκηρύσσει 1000 – χίλιες, σωστά διαβάσατε θέσεις φρουρών σε πανεπιστήμια – για ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν μπει σε πανεπιστήμιο αλλά δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του να είναι κάποιος κανονικός αστυνομικός στην Ελλάδα σήμερα. Τι σωφροσύνη!

Α! ξέχασα: μια ακομη προϋπόθεση είναι οι ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων μας είναι να μην έχουν κανει τατουαζ.

Σκουλαρίκι όμως μπορούν να έχουν (δεν το είδα να αποκλείεται αυτό)/

Γενικά παλεύω να είμαι ψύχραιμος ώστε να έχω διαύγεια στην κρίση μου.

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μας θολώσει εντελώς, νομίζω ότι είναι σε καλόν δρόμο.

Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα