ΠΟΕΔΗΝ: Θα απολυθούν 10.000 συμβασιούχοι από την 1η Οκτωβρίου έως το Μάρτη

Με ηλεκτρονικό μήνυμα το Υπουργείο Υγείας ζητάει από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τις ΥΠΕ να τους γνωστοποιήσουν το ύψος της δαπάνης που θα προκληθεί εάν τυχόν παραταθούν οι συμβάσεις του Επικουρικού Ιατρικού, Νοσηλευτικού Προσωπικού, των Τεχνολόγων Ιατρικών εργαστηρίων και Τραυματιοφορέων για χρονικό διάστημα έως 31/12/2020.

Δώρο – άδωρον καθότι οι πρώτες συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού λήγουν Νοέμβριο 2020 και των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό 2Κ με την έκδοση των οριστικών πινάκων κάπου εκεί στο ίδιο χρονικό διάστημα των πρώτων.

Ως εκ τούτω η πρόταση του Υπουργείου αφορά παράταση μόνο για ενάμιση μήνα μικρού μέρους των Συμβασιούχων Επικουρικών.

Εξαιρούνται από αυτή την παράταση ειδικότητες όπως Διοικητικοί, Τεχνικοί, Υπάλληλοι Ιατρικής υπηρεσίας κλπ.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου προβληματίζει για το μικρό χρονικό διάστημα της παράτασης, αλλά και για την τύχη των άλλων συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν εντός ή του επόμενου έτους όπως για παράδειγμα οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, οι 4000 συμβασιούχοι  που υπηρετούν για 4ο χρόνο ανανέωσης μέσω ΟΑΕΔ, οι Επικουρικοί που οι συμβάσεις λήγουν το νέο χρόνο οι συμμετέχοντες Επικουρικοί στο διαγωνισμό 2Κ των οποίων οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν το νέο έτος κ.α. 

Το Υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Υπαναχωρεί και δίνει παράταση σε ελάχιστους για ενάμιση μήνα σκεπτόμενοι το οικονομικό κόστος.

Με την πρόταση αυτή θα απολυθούν 10.000 συμβασιούχοι από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως Μάρτη 2021. 

Οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. 

Δέστε το ηλεκτρονικό μήνυμα του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: