Πρόεδρος Pfizer: «Θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου στους οκτώ μήνες και επανάληψη κάθε χρόνο»

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο, Σία Κοσιώνη, μίλησε για το βασικό θέμα της μάχης της ανθρωπότητας κατά της πανδημίας, μέσω των εμβολίων.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ και των Δελφών, το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολίου, προέβλεψε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μια επαναληπτική δόση.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα χρειάζεται επαναληπτικός εμβολιασμός κάθε χρόνο, όπως γίνεται παραδείγματος χάριν με το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά προέβλεψε ότι μετά τη τρίτη δόση του εμβολίου θα γίνονται ετήσιοι εμβολιασμοί.

Αναφέρθηκε επίσης και στις μεταλλάξεις του ιού, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία παραλλαγή που να μην αντιμετωπίζεται από το εμβόλιο της Pfizer.

Ως προς την πιθανότητα κάποια στιγμή “να παρουσιαστεί κάποια μετάλλαξη που ξεφεύγει” του εμβολίου ο κ. Μπουρλά είπε ότι “είναι πιθανό” .

«Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που έχουμε οργανώσει είναι να μπορέσουμε μέσα σε λιγότερο από 100 μέρες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί μια μετάλλαξη που ξεφεύγει να μπορέσουμε να έχουμε δόσεις έτοιμες για παραγωγή.»

Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα φάκελο που να καταθέσουμε στις Αρχές για ένα καινούργιο εμβόλιο αποτελεσματικό απέναντι σε αυτήν τη μετάλλαξη”.

Δείτε επίσης: