Πτώση ασανσέρ στο Ιπποκράτειο: Σε σοκ ο γιατρός

Τι ζήτησε μετά το χειρουργείο!!!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο ουρολόγος που τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του πόδι, μετά από ανεξήγητη πτώση του ασανσέρ στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατρομαγμένος ο τραυματίας γιατρός, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, ζητά την αντικατάσταση των ασανσέρ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να τα ξαναχρησιμοποιήσει.

Μιλώντας στο Iatropedia.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνει την αγανάκτησή του, καθώς όπως λέει υπάρχουν ευθύνες, γιατί αυτή η τελευταία υπόθεση, δεν είναι και η μόνη: “Πήγα στον Ερυθρό κι είδα τον γιατρό. Ο γιατρός ζητάει να αντικατασταθεί το ασανσέρ, ο άνθρωπος είναι κατατρομαγμένος. Είδε το χάρο με τα μάτια του, στην κυριολεξία. Το ζήτημα είναι ότι κι ο ίδιος λέει ότι υπήρχε συντηρητής, αλλά υπάρχει ευθύνη. Δεν μπορούν να πέφτουν τα ασανσέρ των νοσοκομείων έτσι. Κάποιος ευθύνεται, τα ασανσέρ δεν πέφτουν μόνα τους. ‘Εχει ξαναπέσει ασανσέρ και σε άλλα νοσοκομεία”, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Το μυστήριο με το ασανσέρ

Εμπειρογνώμονες του Δήμου Αθηναίων, αλλά και η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο της συντήρησης των ανελκυστήρων του νοσοκομείου, βρίσκονται επιτόπου στο Ιπποκράτειο και προσπαθούν να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα, για το τι μπορεί να προκάλεσε την πτώση του ασανσέρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου κ.Δημήτρη Κουρουβακάλη, πάντως, οι συντηρήσεις των ανελκυστήρων έχουν γίνει κανονικά. Η τελευταία μάλιστα έγινε πριν από λίγες ημέρες, στις 6/3/2019, ενώ ολόκληρος ο εσωτερικός θάλαμος (καμπίνα), αντικαταστάθηκε το 2008:

“Θα έρθουν οι πραγματογνώμονες και θα δούμε κατά πόσον ευθύνεται η εταιρεία ή όχι. Γιατί όλο αυτόν τον καιρό, το νοσοκομείο πληρώνει την εταιρεία, η οποία κάνει τη συντήρηση των ανελκυστήρων σ’αυτό το νοσοκομείο. Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις”, τονίζει μιλώντας στο Iatropedia.gr

Οσο για τα γεγονότα; Ο κ. Κουρουβακάλης λέει:

“Ο γιατρός πήγε να μπει, κάτι έσπασε, κάτι έγινε μετακινήθηκε ο θάλαμος και έπεσε ολόκληρος ο θάλαμος πάνω στο πόδι του. Ευτυχώς που δεν ήταν πάνω στο κεφάλι του, πάνω στο σώμα του, ή σ’αυτόν ή σε κάποιον ασθενή μας ή σε κάποιο φορείο..Είναι πολλά τα “ή”….Ηταν τυχερός μέσα στην ατυχία του πραγματικά..Βέβαια χτύπησε πονάει πολύ, είναι σε μια κατάσταση άσχημη ο άνθρωπος.

Εχει σοκαριστεί. Μπήκε χειρουργείο. Μεταφέρθηκε στον Ερυθρό, γιατί δεν έχει ορθοπεδική κλινική το νοσοκομείο μας, και μπήκε έκτακτο χειρουργείο και τώρα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό”.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here