Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων και Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. δίνουν το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων και Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. δίνουν το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΑμεΑ αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδης ανάγκες.

Ωστόσο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εξαγγέλλει μέτρα στήριξης τους,

αλλά ετοιμάζει νέα αντιδραστική αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος και περικοπές 900 εκ. Ευρώ στις προνοιακές δαπάνες,

υλοποιώντας δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου,

όπως επικαιροποιήθηκαν στο Eurogroup της 8ης Ιούλη, αναφέρει σε ανακοίνωση – πρόσκληση ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών.

Αναλυτικά παρουσιάζεται η ανακοίνωση του.

Παράλληλα σχεδιάζει τη γενίκευση του αντιδραστικού κριτηρίου της «Λειτουργικότητας» του Αναπήρου στην απονομή των ποσοστών αναπηρίας, το οποίο θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αντίθετα εξαγγέλλει νέες φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (μείωση φορολογίας από 28% στο 20% και μείωση της φορολογίας στα μερίσματα των  μετόχων από 10% στο 5%) την ώρα που αυτοί συνεισφέρουν μόλις κατά 5% στα συνολικά κρατικά φορολογικά έσοδα,

ενώ δεσμεύεται σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών,

σε όφελος της συμμαχίας,

στο 2% του ΑΕΠ της χώρας (3,8 δις Ευρώ το 2017). 

Ταυτόχρονα η θεσμοθέτηση, εκ μέρους της κυβέρνησης,

του δικαιώματος της μεγαλόεργοδοσίας, να απολύει προσωπικό χωρίς δικαιολόγηση,

αλλά και οι διάφορες αναίτιες-προκλητικές απολύσεις συνδικαλιστών,

όπως αυτή του Προέδρου του Σωματείου Μετάλλου Ν. Σερρών (την οποία η επιθεώρηση εργασίας έκρινε καταχρηστική),

συνδυασμένες με την ένταση της κρατικής βίας, έρχονται να καλλιεργήσουν το φόβο στο λαό, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής: 

Νέα προνόμια στους λίγους – ανακατανομή της φτώχειας στους πολλούς – καταστολή

Για όλους τους παραπάνω λόγους χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Δίνουμε παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλ. Αριστοτέλους (αναχώρηση στις 15:30 απέναντι από τα δικαστήρια) 

Διεκδικούμε: 

  • Κατάργηση της λειτουργικότητας του αναπήρου – Κατάργηση του σφαγείου των ΚΕΠΑ και του απαράδεκτου κανονισμού πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας. 
  • Οι οποιεσδήποτε παροχές δίνονται από το κράτος να έχουν το χαρακτηριστικό πως σκοπός τους θα είναι η εξάλειψη των ιδιαίτερων δυσκολιών που γεννά η κάθε αναπηρία στην ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. 
  • Καμία μείωση σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
  • Να μην πληρώνουμε για τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες-εξετάσεις- φάρμακα.
  • Να μην πληρώνουμε για τα απαραίτητα είδη αναπηρίας-ιατρικά είδη.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους ικανούς προς εργασία ΑμεΑ.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Σερρών συμμετέχει στη ΔΕΘ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα συνταξιουχικά, ασφαλιστικά, εργατικά δικαιώματα, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντισυνταξιουχική, αντεργατική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει με ανακοίνωση της το σωματείο.

Αναλυτικά η δήλωση των Συνταξιούχων

Η τοποθέτηση στη Βουλή του Υπουργού Εργασίας και οι μετέπειτα δηλώσεις του για ψήφιση νέου ασφαλιστικού νόμου, δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία για νέο κόψιμο των συντάξεών μας.

Η εκτίμησή μας αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι όταν οι κυβερνήσεις ψηφίζουν ασφαλιστικούς νόμους, πάντα κατακρεουργούν τις συντάξεις μας και καταργούν άλλα δικαιώματά μας.

Για το τι πολιτικές θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο Συνταξιουχικό, μας το δείχνει ξεκάθαρα η θέλησή της να παραδώσει την επικουρική ασφάλιση στους μεγαλοκαπιταλιστέςτων ασφαλιστικών ομίλων.

Θυσιάζει τις συντάξεις μας στο βωμό της αύξησης της κερδοφορίας των καπιταλιστών που λυμαίνονται την ασφάλιση.

  • Καμία περίοδο χάριτος. Όλοι στον αγώνα.
  • Καμία συναίνεση στη σφαγή των δικαιωμάτων μας.
  • Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια καιτη μιζέρια.

Δυναμώνουμε τα αγωνιστικά σωματεία. Τις πετσοκομμένες συντάξεις μας και τα άλλα μας δικαιώματα δεν θα τα πάρουμε πίσω με αγωγές και δικαστήρια αλλά μόνο με την μαζική πάλη μας.

Η ανάπτυξη που εξαγγέλουν είναι ανάπτυξη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν αφαιρεθεί.

Τα διεκδικούμε όλα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 7/9/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΙΣ 3:30 Μ.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here