Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκαν παράνομοι πάγκοι μικροπωλητών από 20 σημεία της πόλης

Τους παράνομους πάγκους και τις κατασκευές των πλανόδιων μικροπωλητών, που ήταν κλειδωμένοι με λουκέτα σε 20 κεντρικά σημεία στη Θεσσαλονίκη, απομάκρυνε το πρωί η Δημοτική Αστυνομία.


Τις τελευταίες ημέρες και με την ευκαιρία του lockdown, οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης εντόπισαν και κατέγραψαν τους παράνομους πάγκους σε αρκετούς δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, ενώ το πρωί στήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους.

«Παρά τα κρούσματα κορωνοϊού που είχαμε σε στελέχη της υπηρεσίας μας, δεν σταματάμε τις δράσεις. Όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας επιχειρούμε και παράδειγμα αποτελεί η σημερινή επέμβαση. Σε 20 σημεία εντοπίσαμε και απομακρύναμε πάγκους, τροχήλατους ή σταθερούς, και κατασκευές», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έσπασαν τα λουκέτα και τις αλυσίδες με κόφτη και με γερανοφόρο όχημα σήκωσαν τους πάγκους.

Αυτοί μεταφέρθηκαν σε αποθήκες του δήμου και για να τους παραλάβουν οι κάτοχοί τους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο που προβλέπεται από το νόμο.

Σημειώνεται πως ανάλογη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί και στα τέλη του Σεπτεμβρίου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Δείτε επίσης για την αστυνομία