Επίθεση με βιτριόλι: Τα τρία «λάθη» της μαυροφορεμένης – Για «ενδείξεις μίσους» στα social media ψάχνει η Αστυνομία

Η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα μπορεί να είχε οργανώσει καλά την ενέδρα και τη διαφυγή της, ωστόσο, λειτούργησε αγνοώντας το ενδεχόμενο της επ’ αυτοφώρω σύλληψης κάτι που δείχνει ότι έδρασε εν θερμώ.

Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί ότι έκανε τρία «λάθη»:

α) επέλεξε να «χτυπήσει» σε ώρα αιχμής και μάλιστα εργασιακό χώρο που μπαινοβγαίνουν καθημερινά εκατοντάδες άτομα

β) εάν μαζί με την Ιωάννα ή δευτερόλεπτα αργότερα έμπαινε ακόμη ένα άτομο μέσα θα μπορούσε να εγκλωβιστεί και να μην διαφύγει

γ) στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας και θα ήταν αδύνατο να τις αποφύγει όλες.

Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εστιάζουν ιδιαίτερα στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης, αναζητώντας «απαντήσεις» από κλήσεις, μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας.

Οι Αρχές θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα να μην είχε δώσει έστω μία ένδειξη του μίσους που έτρεφε προς την Ιωάννα, επιλέγοντας μάλιστα να καταστρέψει την εντυπωσιακή εικόνα της.

Το «πράσινο φως» για την πρώτη κατάθεση

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις συγγενών, φίλων και συνεργατών ελάχιστα έχουν προσφέρει στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όλοι υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα και δεν πάει κάπου το μυαλό τους.

Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περιμένουν εναγωνίως το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, προκειμένου η Ιωάννα να δώσει την πρώτη της ολοκληρωμένη κατάθεση.

Αυτό, καθώς μέχρι σήμερα είχε απλά και μόνο κάποιες συζητήσεις ελάχιστων λεπτών.

Καθώς περνούν οι ημέρες και με τη βοήθεια των ψυχολόγων, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι σκέψεις της 34χρονης γυναίκας θα αρχίσουν να καθαρίζουν και ενδεχομένως να τους δώσει κάποιο επιπλέον στοιχείο για τη μαυροφορεμένη γυναίκα με το βιτριόλι.

Ήδη, άλλωστε, στη δεύτερη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας φέρεται να είπε ότι ενδεχομένως κάτι να τις θυμίζει, αλλά δεν μπορεί αυτή την ώρα να συνδυάσει το από πού.

Τι λέει ο δικηγόρος της για το δεύτερο βίντεο

Τέλος, όπως ξεκαθάρισε και ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, τα δύο άτομα που εμφανίζονται σε νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και ήταν απλά περαστικοί από το σημείο. 

Άλλωστε, αν υπάρχει δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στην επίθεση με βιτριόλι, αυτό είχε να κάνει με τη διαφυγή της δράστιδος από το σημείο.

Διαβάστε επίσης τη λευκή λίστα: