Χάνει τη δουλειά του στη ΔΕΗ ο 55χρονος βασανιστής σκύλου και πληρώνει 30.000 πρόστιμο

ΔΕΗ: Διαθεσιμότητα για υπάλληλο από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο οποίος βασάνιζε φρικτά το σκύλο του.

Συγκεκριμένα, τον κρέμασε και του έκοψε με τανάλια τους όρχεις. Φυσικά, παρενέβη ο υπουργός παρέμβαση έγινε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρέμβαση από τον Κωστή Χατζηδάκη

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με δημόσια παρέμβασή του ενημέρωσε ότι ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει και επεσήμανε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης έγραψε:

«Με φρίκη πληροφορήθηκα τον άγριο βασανισμό σκύλου που φέρεται να έχει κάνει υπάλληλος της ΔΕΗ στα Χανιά.

Ζήτησα από τη διοίκηση της Επιχείρησης να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία».

ΔΕΗ: Τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες.

Με απόφαση του προέδρου ο συγκεκριμένος υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική και ποινική διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Είναι η πρώτη φορά που υπουργός παρεμβαίνει και ζητά ειδικό χειρισμό για τον φερόμενο ως δράστη από τη Διοίκηση εταιρείας, που ανήκει κατά το ήμισυ στο ελληνικό δημόσιο, μετά από κακοποίηση ζώου και τίθεται σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος.

ΔΕΗ: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δράστη

Ο δράστης του βάναυσου βασανισμού του σκύλου του αναζητείται από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Αυτό, διότι δεν πρόκειται για κακούργημα. Ήδη, στον 55χρονο έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο των 30.000€.

Στην πλατεία των Κουνουπιδιανών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/10 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πολλούς Χανιώτες να ζητούν την καταδίκη του άνδρα που με βάρβαρο τρόπο κρέμασε τον σκύλο του και τού αφαίρεσε τα γεννητικά όργανa.

Διαβάστε επίσης για τον γυναικολόγο στη Ρόδο: