Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Ο υποπτέραρχος που ανέλαβε καθήκοντα Τσιόδρα για μια ημέρα

Χωρίς τον λομωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό στην έναρξη της τηλεοπτικής μετάδοσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν μπορούσε να βρίσκεται στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη θέση του, είδαμε έναν άλλο λοιμωξιολόγο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, Υποπτέραρχο, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου, πριν ξεκινήσει με τα στοιχεία από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ακριβώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους καθηγητές, πανεπιστημιακούς, έγκριτους επιστήμονες που συμμετέχουν ανιδιοτελώς στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και σε συναντήσεις όπου συζητούνται εξαντλητικά τα θέματα που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όλους τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές» συνέχισε ο λοιμωξιολόγος.

Ποιος είναι ο λοιμωξιολόγος που πήρε προσωρινά τη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Υποπτέραρχος Δημήτριος Χατζηγεωργίου είναι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Συντονίζει και κατευθύνει σε εθνικό επίπεδο το Υγειονομικό της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το έργο των ανεξάρτητων υγειονομικών Μονάδων όπως είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Ανωτάτη Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή και το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.

Ο Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανήκει και εκείνος, όπως φυσικά και ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποφαίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, γεννήθηκε στη Λάρισα και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1975.

Ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1981.

Ο Υποπτέραρχος είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής με εκπαίδευση και στον Θάλαμο Χαμηλής Πιέσεως του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής και του Σχολείου Ασφαλείας Πτήσεων.

Κατέχει επίσης τον τίτλο ειδικότητας Ειδική Παθολογία και επίσημης εξειδίκευσης στην Λοιμωξιολογία.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου από το υπουργείο Υγείας την Κυριακή έγινε επίσης γνωστό πως τη Δευτέρα τις ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα θα κάνει και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here