Ζέρβας: Διπλής κατεύθυνσης ο νέος ποδηλατόδρομος στη Θεσσαλονίκη

«Επαναφέρουμε πάνω στο οδόστρωμα δυο λωρίδες ποδηλατόδρομου και για τις δυο κατευθύνσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς την Τρίτη (14/7) ξεκίνησαν τα συνεργεία του δήμου τις εργασίες για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης.

«Ξεκινάμε κάτι που έπρεπε να έχει γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξεκινάω από την Λεωφόρο Νίκης το νέο δίκτυο ποδηλατόδρομου.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες και επισκέπτες μας», σημείωσε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο ποδηλατόδρομος πάνω στο πεζοδρόμιο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ούτε για τους ποδηλάτες ούτε για τους πεζούς. Επαναφέρουμε πάνω στο οδόστρωμα δυο λωρίδες ποδηλατόδρομου και για τις δυο κατευθύνσεις και συνεχίζουμε στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γιαννιτσών, Βούλγαρη ούτως ώστε η πόλη να έχει, τουλάχιστον μέχρι τις 30/11, ένα προσωρινό δίκτυο.

Μας δόθηκαν οι δυνατότητες μέσα από τις δυσκολίες του κορονοϊού να σχεδιάσουμε με γρήγορους ρυθμούς το δίκτυο του ποδηλατόδρομου και να το κατασκευάσουμε.

Γνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά δυστυχώς δεν δίνεται διαφορετικά. Αν θέλουμε μια σύγχρονη πόλη, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους κανόνες μετακίνησης».

Σημειώνεται πως υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία προκειμένου να μην σταθμεύουν παράνομα αυτοκίνητα και να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα τις ώρες αιχμής.

Ωστόσο, τμηματικά σε ένα μέρος του δρόμου που εκτελούνταν έργα παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για την Αχτσιόγλου: