Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για τον Ανασχηματισμό και εκλογές

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιόφωνο του “Alpha 989” και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και τον Γιώργο Σμυρνή

Για τον τελευταίο ανασχηματισμό ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός,

στον οποίο πάντα συζητάμε, πολλές φορές και με έντονο τρόπο, τη στρατηγική μας, το πώς προχωράμε. Είναι απολύτως σαφές ότι ως κυβέρνηση, αλλά και ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου.

Αυτό δεν ξεκινά τώρα, γίνεται εδώ και καιρό. Η έξοδος από τα μνημόνια που αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, καθώς και η στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά, αλλά και η σύμπλευση, δυστυχώς, της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μαζί της, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για τη συσπείρωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Συσπείρωση που μπορεί να γίνει μόνο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Για το ενδεχόμενο τριών εκλογών τη περίοδο του Μαΐου,

ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι τα στελέχη του υπουργείου εργάζονται σκληρά, ώστε το σύστημα να είναι απολύτως έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, όσες εκλογικές αναμετρήσεις και αν γίνουν τον Μάιο.

Από κει και πέρα,

η βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των πολιτών που έχουν δρομολογηθεί. 

Αυτή τη βδομάδα έρχεται η επιδότηση ενοικίου – που δίνει ανάσα σε πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τα νεαρά ζευγάρια – ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις προς τους Δήμους που θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες.

Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, με περισσότερα τέτοια μέτρα που στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία και δείχνουν στους πολίτες ότι η έξοδος τα μνημόνια έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην καθημερινότητά και την τσέπη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here