ΤΑ 17 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Για όσους νομίζουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί μόνο συμβολικά και ιστορικά ζητήματα και ότι «μπορεί» να αποτελεί λόγο πολιτικής αντιπαράθεσης, διαχωρίζοντας τους «πολιτικούς» σε προοδευτικούς ή συντηρητικούς, ανάλογα με τη ψήφιση της ή μη….

Γράφει ο Δημήτρης Περβολιανάκης

Συμφωνία των Πρεσπών

Τι κερδίζουν οι Σκοπιανοί;

1. Η Ελλάδα αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες. Τελεία και παύλα. «Nationality» είναι ο όρος μέσα στο κείμενο. Μεταφράστε τον όπως θέλετε. Μεταφράστε τον ως «εθνικότητα», μεταφράστε τον ως «ιθαγένεια». Ο Ζάεφ είπε «Έλληνες και Μακεδόνες». Η Μέρκελ «Μακεδόνα» αποκάλεσε τον Ζάεφ. Το ίδιο και οι Τούρκοι. Το ίδιο και όσοι έχουν συμφέροντα. Εντέλει, για να μη μας ζαλίζουν όσοι διαφωνούν, αν το «nationality» σημαίνει «ιθαγένεια», ας μας πουν ποιας εθνικότητας είναι οι Σκοπιανοί. Γνωρίζουν;

2. Αφού οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες, αυτό σημαίνει ότι Έλληνες Μακεδόνες δεν υπάρχουν. Οι όροι «Έλληνας» και «Μακεδόνας» γίνονται ασύμβατοι μεταξύ τους. Όποιος είναι Έλληνας δεν είναι Μακεδόνας και όποιος είναι Μακεδόνας δεν είναι Έλληνας. Αν αργότερα πούμε ότι στην Ελλάδα ζουν Μακεδόνες, είναι σαν να λέμε ότι στην Ελλάδα ζουν συμπατριώτες του Ζάεφ.

3. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία. Αναγνωρίζει επίσης ότι το «βόρεια» είναι μόνο γεωγραφικός προσδιορισμός. Άρα εμμέσως αναγνωρίζει ότι υπάρχει και «Νότια Μακεδονία». Η Βόρεια Μακεδονία κατοικείται από Μακεδόνες. Η «Νότια Μακεδονία» από ποιους κατοικείται; Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς ολόκληρο έθνος και μισό κράτος που σύντομα θα αναζητήσει την ολοκλήρωσή του. Μπίνγκο.

4. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, που αποτελεί στοιχείο εθνικής ταυτότητας για όσους ισχυρίζονται ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει έθνος Μακεδόνων.

5. Εκτός από τη μακεδονική ταυτότητα η Ελλάδα αναγνωρίζει και τη μακεδονική Ιστορία ως οντότητα διακριτή της ελληνικής Ιστορίας. Ο Μέγας Αλέξανδρος άραγε σε ποια από τις δύο νομίζετε ότι θα συμπεριλαμβάνεται; Στη Συμφωνία πουθενά δεν αναγνωρίζεται ρητά η ελληνικότητα του Αλέξανδρου. Τυχαίο;

6. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να αλλάξει τα σχολικά της βιβλία της Ιστορίας. Μάλιστα η μικτή επιτροπή επιστημόνων έχει ήδη ξεκινήσει συνεδριάσεις, παρότι η Συμφωνία δεν έχει κυρωθεί. Οι Σκοπιανοί ζήτησαν ο Αλέξανδρος να αναφέρεται ως Μακεδόνας και όχι ως Έλληνας. Ζήτησαν να διδάσκεται ότι το 1821 στη Μακεδονία έγινε μακεδονική και όχι ελληνική επανάσταση. Ζήτησαν να διδάσκεται ότι στους Βαλκανικούς Πολέμους ο ελληνικός στρατός έκανε «διωγμό των Μακεδόνων». Θεούληδες.

7. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να αναθεωρήσει και τους ιστορικούς της άτλαντες. Ετοιμαστείτε να επιστρέψουμε στο Δημοτικό. Να τα ξαναμάθουμε όλα απ’ την αρχή.

8. Με τη συνταγματική αναθεώρηση-παρωδία των Σκοπιανών ανοίγει ο δρόμος για την προστασία των δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» του εξωτερικού, άρα και των «Μακεδόνων» που ζουν στο ελληνικό κράτος. Ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα από 18 Νοεμβρίου 2018 στην Αριδαία Πέλλης λειτουργεί νόμιμα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προώθηση της μακεδονικής γλώσσας στη Βόρεια Ελλάδα. Τρεις χιλιάδες δίγλωσσοι της Βορείου Ελλάδος, που δεν έχουν ελληνική συνείδηση, ήδη πανηγυρίζουν.

9. Στην Ελλάδα θα απαγορευθεί οποιαδήποτε, δημόσια ή ιδιωτική, εκδήλωση, συγκέντρωση ή αναφορά για τη Μακεδονία. Συγκεντρώσεις όπως το συλλαλητήριο της Αθήνας, σε λίγες μέρες με τον νόμο θα θεωρούνται «αλυτρωτικές» και «εθνικιστικές» και θα απαγορεύονται ρητά.

10. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να ονομάζει τις περιοχές, τις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Μακεδονίας με τα ονόματα που θέλουν οι «Μακεδόνες» και όχι με τα ιστορικά τους ονόματα.

11. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να παράσχει ενεργειακή κάλυψη στη Βόρεια Μακεδονία με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.

12. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να δώσει στη Βόρεια Μακεδονία τεχνογνωσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

13. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να υποστηρίξει, χωρίς προϋποθέσεις, τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

14. Η Βόρεια Μακεδονία αποκτά δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ελληνική Α.Ο.Ζ., όταν αυτή θεσπιστεί.

15. Η Βόρεια Μακεδονία αποκτά την αποκλειστική χρήση των εμπορικών σημάτων «Μακεδονία» και «μακεδονικός». Υποτίθεται ότι μια μικτή επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα, ώστε να επιλυθούν τα όποια ζητήματα προκύψουν. Ουσιαστικά όμως η Βόρεια Μακεδονία θα χρησιμοποιεί τα εμπορικά μας σήματα και όσες ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζονται σε αυτά θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά.

16. Μέσα στη Συμφωνία οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδονικός» δεν αναφέρονται σε κανένα σημείο σε σχέση με την Ελλάδα. Μαντέψτε γιατί.

17. Οι διατάξεις της ταυτότητας και της γλώσσας των «Μακεδόνων» είναι απόλυτα θωρακισμένες, δεν αναθεωρούνται, ακόμα και αν αργότερα η Ελλάδα καταγγείλει τη Συμφωνία. Γιατί άραγε τόση προστασία;
Πάμε τώρα να δούμε τι κερδίζει η Ελλάδα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών λύνει ένα πρόβλημα που καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει στο  παρελθόν και πρέπει να προχωρήσει, διότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Είναι κρίμα να ξοδεύουμε πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο για ένα ζήτημα «ήσσονος σημασίας».
Αυτά. Η αλήθεια και η λογική είναι η δύναμή μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here