26 Μαίου η αποφράδα ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια ζαριά τα έχασε όλα!

Αποφράς ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή, καθώς πριν δύο χρόνια στις 26 Μαΐου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υπέστη το γνωστό …. Ματζικέρτ.

Δεν έχασε μόνον τις ευρωεκλογές, με 9,5 μονάδες (33,12% ΝΔ και 23,75% ΣΥΡΙΖΑ), αλλά είδε και τον αυτοδιοικητικό χάρτη να βάφεται γαλάζιος.

Πλην της Κρήτης, όπου εξελέγη ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, τις υπόλοιπες 12 περιφερειες κέρδισαν οι εκλεκτοί της ΝΔ.

Το σοκ για την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλο καθώς η απόφαση να μην γίνουν μαζί εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές απεδείχθη καταστροφική.

Με εξαίρεση ορισμένους φανατικούς της εξουσίας, οι οποίοι ήθελαν να εξαντληθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα η τετραετία, ουδείς κατανόησε αυτή την επιλογή της ηγεσίας της Κουμουνδούρου.

Για τέσσερις μήνες επιπλέον διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας και οι εξ απορρήτων σύμβουλοί του μετέτρεψαν την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη διακυβέρνηση σε υγιεινό περίπατο…

Το πως και το γιατί δεν το μάθαμε ποτέ….

Αλλά ούτε και νομίζω πως θα το μάθουμε…

Προφανώς και επέλεξε τον σωστό δρόμο

Που στην προκειμένη είναι ο …ανήφορος!

Το αν και πότε βέβαια θα κάνει το άνοιγμά του ο Αλέξης στην Σοσιαλιστική διεθνή, παραμένει ερώτημα, μιας και καθημερινά χρειάζεται να διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια

Που παρόλες τις διαψεύσεις συνεχίζουν κανονικά…

Για την υποβολής αιτήματος ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου αγνοούν το θέμα….

Αλλά γιατί έχω την αίσθηση πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;

Δείτε επίσης