Ο Αλέξης Χαρίτσης για την Ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για την Ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

O Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “News 24/7” και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

Στα διάφορα θέματα που ανέλυσε μίλησε αναλυτικά για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που με πρωτοβουλία της κυβέρνησής ξεκίνησε με συντεταγμένο τόπο η προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου ζητήματος, που είναι η ψήφος των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού.

Ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια – από την Συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Προχωρήσαμε στη συγκρότηση επιτροπής διακομματικού χαρακτήρα, με προτάσεις των ίδιων των κομμάτων και η οποία λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, όπως προκύπτει και από τις τοποθετήσεις των ίδιων των μελών της.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ,όπως έχει συμφωνηθεί με τα κόμματα, η επιτροπή θα καταλήξει στο πόρισμά της βάσει του οποίου το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο στη συνέχεια θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και θα πάει στη Βουλή για να ακολουθηθεί η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε με έμφαση ότι αυτά τα οποία συζητούνται τις τελευταίες ημέρες, οι δήθεν απόρρητες πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν σε μερίδα του τύπου και τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να υιοθετήσει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει πόρισμα από την επιτροπή και είναι λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, τους οποίους εμπιστευτήκαμε, να προβαίνουν σε διαρροές και φήμες που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μικροκομματικά αυτό το πολύ κρίσιμο και σύνθετο ζήτημα που απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here